İsmail Darı cinayetinde 2 gözaltı

Silivri Büyükkılıç mevkiinde ölü olarak bulunan Çerkezköy sakinlerinden İsmail Darı cinayetiyle ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Bölgede Gündem 2.09.2012 23:35:00 0
İsmail Darı cinayetinde 2 gözaltı
Çerkezköy Haber – Çerkezköy’de yaşayan ve bir süredir kendisinden haber alınmayan İsmail Darı (58) Silivri Büyükkılıç mevkiinde ölü olarak bulundu.
 
AİLESİ HABER ALAMADI
İddialara göre, 58 yaşındaki İsmail Darı, Çerkezköy’de Uğur. D. isimli kişinin aracılığı ile Şahin B. ile tanıştı. İsmail Darı, Kapaklı’da müteahhitlik yapan Erhan. V, için Şahin B.’den 7 bin TL borç para almaya aracılık yaptı. İsmail Darı, 29 Ağustos gecesi saat 21.00 sıralarında, Fevzi Paşa Mahallesi’nde işlettiği kahvehaneye gelen Uğur D. ve Şahin B. ile görüştükten sonra, çaylarını yarım bırakarak şahıslarla birlikte kahvehaneden ayrıldı. Babasının iki kişi ile kahvehaneden ayrıldığını gören İsmail Darı’nın oğlu, bir saat sonra babasını aradı. Babasının “Bir mekandayız konuşuyoruz” demesi üzerine babasının gelmesini bekleyen Darı’nın oğlu, saat 23.00 sıralarında yeniden babasını aradı. Babası İsmail Darı’nın geleceğini söylemesi üzerine bir süre daha bekleyen ve saat 24.00’dan sonra kendisinden haber alamayan ailesi, İsmail Darı’nın kahvehaneden birlikte ayrıldığı Şahin B.’ye ulaştı. 
 
CESEDİ BULUNDU
İddiaya göre, yapılan telefon görüşmesinde Şahin B.’nin, “Babanızı öldürdüm. Gidin babanızı Çobançeşme’den alın” demesi üzerine aile fertleri bölgede Çobançeşme olarak bilinen bölgeyi araştırmaya başladı. Bu arada Büyükkılıç mevkiinde bir çoban bıçaklanarak öldürülmüş halde dere içerisinde yatan İsmail Darı’nın cesedini buldu. Olayın jandarma ekiplerine bildirilmesinin ardından Şahin B. ve Uğur D. gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, müteahhit Erhan V.’ye ulaşmak için çalışma başlattı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen İsmail Darı’nın cesedi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Darı’nın cenazesi önceki gün Bahçeli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin duaları ile Bahçeli Mezarlığı’nda defnedildi. Silivri Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10