Köprüler çoğalıyor, yollar kısalıyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından yürütülen Fatih Mahallesi Tamer Sokak’ta Betonarme Araç-Yaya köprüsü çalışmalarında sona gelindi. İlçenin birçok noktasında yol, kaldırım ve kavşak çal?

Çerkezköy 4.09.2012 14:50:00 0
Köprüler çoğalıyor, yollar kısalıyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi, araç-yaya köprüsü çalışmalarını sürdürüyor. 

 

12 KİRİŞ YERLEŞTİRİLDİ

İhalesi 14 Şubat’ta yapılan ve 720 bin TL ile Sida Yapı’ya ihale edilen Tamer Sokak’taki ulaşım sorununa çözüm getirecek olan Betonarme Araç-Yaya köprüsü yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında önceki gün 4 tır vasıtası ile her biri 40 ton ağırlığında olan 12 kiriş, köprü ayakları üzerine yerleştirildi.

 

7 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Tamer Sokak Araç-Yaya Köprüsü yapım işinin Eylül Ayı içerisinde tamamlanacağını ve köprünün hizmete açılacağını söyledi. Kirişlerin yerleştirilmesinin ardından betonlama çalışması yapılacağını söyleyen Gümüş, “Kirişlerin üzeri betonla kaplanacak. 1,5 metre genişliğinde çift taraflı kaldırımlar yapılacak. Toplam 10 metre genişliğindeki köprünün yolu 7 metre genişliğinde olacak. Demir korkuluklar takılacak. Tüm bu çalışmalar Eylül Ayı içinde tamamlanacak ve körü en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10