Devamsızlıklar mercek altına alınacak

Yeni eğitim sistemiyle birlikte okula başlama yaşını 66 aya çeken, liseleri de zorunlu eğitim kapsamına alan Milli Eğitim Bakanlığı, e-okul kapsamında otomatik kayıt yaptığı öğrencilerin okula gelip

Çerkezköy 4.09.2012 14:50:00 0
Devamsızlıklar mercek altına alınacak

 Çerkezköy Haber-  Devamsızlık nedeniyle takip sonunda, maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuğunu okula göndermeyen velinin durumunu araştırılarak velilere yardımcı olunmaya çalışılacakken, çocuğunun 'gelişimini tamamlamadığını' iddia ederek öğrenciyi okula göndermeyen velilerden raporu istenecek. Mazeretsiz olarak çocuğunu okula göndermeyerek suç işleyen veliye ise para cezası kesilecek.

MAZARETSİZ OLANA PARA CEZASI KESİLECEK

2012–2013 eğitim öğretim yılında eğitimine başlaması gereken ve e-okul sistemine kayıtlı olan 66 ay ve üzeri yaş aralığındaki çocukların ve liseye bu yıl başlayacak olan öğrencilerin okulların açıldığı ilk bir hafta mazeretsiz olarak okula gelmemesi durumunda velinin ikna edilmesi için çalışma yapılacak. Yetkililer ailelerin neden çocuklarını okula göndermediğini araştırarak velilere çözüm önerileri sunacak. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuğunu okula göndermeyen velilere yardımcı olmaya çalışacak olan yetkililer, çocuğunun 'gelişimini tamamlamadığını' iddia eden ailelerden rapor talep edecek. Mazeretsiz olarak çocuğunu okula göndermeyerek suç işleyen veliye ise para cezası kesilecek.

MÜFREDATTA YUMUŞAMAYA GİDİLDİ

Diğer taraftan Bakanlık son birkaç yılda olduğu gibi bu yıl da okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerini uyum eğitimi için bir hafta önce okula başlatacak. Okula başlama yaşının bir yıl erkene alınmasıyla birlikte, ilkokul 1. sınıflarının müfredatında da yumuşamaya gidildiğini belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu sınıflarda oyun temelli eğitim öngören bakanlığın, okuma yazma eğitimini biraz ağırdan alacağını ifade etti.

30 SAATTEN 36 SAATE ÇIKARILDI

Bu yıl müfredatta yapılan değişiklikler kapsamında 5. sınıf ders saatlerinin 30 saatten 36 saate çıkarıldığını belirten yetkililer, seçmeli ders alternatiflerinin de arttırıldığını kaydetti.  1. sınıf öğretmenlerinin zümre toplantısında öğrencilerinin alacakları seçmeli derslere karar vereceğini ifade eden yetkililer, diğer sınıflarda ise öğrencilerin ve velilerin iradeleri doğrultusunda açılacak seçmeli derslerin belirleneceğini söyledi. Seçilen dersin alınabilmesi için en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi gerekirken, Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinde herkes 1. düzeyden başlayacağı için farklı sınıflardan da olsa dersi seçen toplam 10 öğrenci olması durumunda okul müdürlüğü o dersi açmakla yükümlü olacak.

SEÇMELİ DERS LİSTESİ AÇIKLANDI

2012-2013 eğitim öğretim yılında 1. sınıf öğrenciler Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri, Yaşayan Diller ve Lehçeler, İletişim ve Sunum Becerileri, Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziki Özellikler, Drama ve Zeka Oyunları seçmeli derslerini seçebilecekken diğer ilkokul ve ortaokul sınıfları bu derslerin yanında Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Yabancı Dil, Bilim Uygulamaları, Matematik Uygulamaları, Çevre ve Bilim, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Halk Kültürü, Medya Okuryazarlığı, Hukuk ve Adalet, Düşünme Eğitimi seçmeli derslerini tercih edebilecek.

12 EYLÜL’E KADAR OKULLARA BİLDİRİLECEK

Bu kapsamda ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrenciler bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 3-10 Eylül tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar verecek. Ortaokul 5. sınıf öğrencileri yayımlanacak dilekçeye göre seçmeli dersleri belirleyerek, 10-12 Eylül tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokul müdürlüğüne ulaştıracak. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarında seçmeli derslerde aynı öğretim programları uygulanacak. Haftalık ders saati sayısına göre ortaokullarda 8 saat, imam hatip ortaokullarında ise 4 saat seçmeli ders seçilecek.

Haber / Pınar KORKMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10