Özel Çerkezköy Hastanesi’ne Almanya’dan stajyer

Almanya Berlin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan 24 yaşındaki Arda Akkaş bir aylık stajının 15 gününü Özel Çerkezköy Hastanesi’nde yapacak.

Çerkezköy 4.09.2012 14:50:00 0
Özel Çerkezköy Hastanesi’ne Almanya’dan stajyer

 “BİZİ TERCİH ETTİĞİ İÇİN MUTLUYUZ”

 

Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker Arda Akkaş’ın Özel Çerkezköy Hastanesi’ni tercih etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Arda Akkaş Almanya’da Tıp Fakültesi’nde 4.sınıfta okuyor. Tıp öğrencilerinin bir aylık staj yapma zorunluluğu var. Bu yıl Arda Akkaş Türkiye’ye gelmek istemiş. Bir aylık staj süresinin 15 gününü Taksim Alman Hastanesi’nde yapmış. İkinci 15 günlük stajı için bizi tercih etmiş. Burada çalışmaktan son derece memnun ve stajını uzatmak istiyor. Çerkezköy’e Almanya’dan stajyer geldi. Biz böyle bir öğrenciyi misafir ettiğimiz ve eğitime katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

 

“AİLE DOSTUYUZ”

 

Arda Akkaş’ın Türk olan anne babası ile aile dostları olduklarını belirten Türker “Arda Akkaş’ın bizim hastanemizi tercih etmesinde iki sebep yatıyor. Birincisi bizi tanıyor olması, diğeri ise burada vakanın daha fazla olmasıdır. Özel Çerkezköy Hastanesi Trakya’daki bütün hastaneler içinde en çok doğum yaptıran hastanedir. Yatak doluluk oranı en yüksek olan hastanedir. 15 günlük sürede daha fazla vaka ve olay hasta görmek isçin bizim tercih etmiştir” dedi.

 

ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİM

 

Kendi eğitimi açısından Türkiye’deki stajın yararlı olduğunu söyleyen Arda Akkaş “Stajıma 30 Ağustos’ta başladım. Stajım süresince nöroloji, genel cerrahi ve üroloji bölümlerinde hocalarımdan çok şeyler öğrendim. Almanya’da bir önceki sene  bir ay anastezi bölümünde staj yaptım. Özellikle Almanya’da sünnet yasaklandı. Burada üroloji bölümünde kesimlere katılarak detaylı bilgiler aldım” dedi.

 

ALMANYA’DA DOKTORLARA ŞİDDET YOK

 

Türkiye’deki doktorların Almanya’daki özel hastanelere nazaran hastalara karşı ilgi ve alakalarının fazla olduğunu söyleyen Akkaş “Özel Çerkezköy Hastanesi’nin yeni binasının fotoğraflarını gördüm. Okulum bittikten sonra bu hastanede çalışabilirim. Türkiye’de son dönemlerde hekimlere karşı şiddet var. Almanya da ise bu durumun tersine saygı var. Almanya bu konuda Türkiye gibi değil” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10