Allah onları ıslah etsin

Kızılpınar Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, yapılan tek oturum ile tamamlanırken, toplantıda İmar Komisyonuna havale komisyon kararları oy birliği ile kabul edildi. Bazı kişilerin Çerkezköyspor B

Çerkezköy 5.09.2012 19:46:00 0
Allah onları ıslah etsin

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.

 

TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK

Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Meclis üyeleri Nihat Malkoç, Ali Kaya Bektaş, Yavuz Kütük, İbrahim Eren ve Hüseyin Şenses katılmadı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Şehitlik anıtının bitmek üzere olduğunu kaydeden Korkmaz, Merkez Camii’nin çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Yapılan çalışmalarla Kızılpınar’ın tarihini gün yüzüne çıkardıklarını belirten Korkmaz, “Birçok vatandaşımızın yıkıldığı için tepki gösterdiği ve yapımını sabırsızlıkla beklediği ‘Koca Çeşme’nin inşasına start verdik. Merkez Camimizle, Şehitlik anıtımızla, Koca çeşmemizle Kızılpınar’ın eski halini, tarihini, geldiği yeri gün yüzüne çıkardık” dedi.

 

SU DEPOSUNUN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ

Kızılpınar Belediyesi tarafından İller Bankası desteğiyle yapımına başlanan fakat çalışmalarına bir süre ara verilen 4 bin tonluk su deposunun inşasına en kısa sürede devam edileceğini belirten Başkan Korkmaz, “Özsoy firması su deposu inşasını görmeye geldi ve en kısa sürede çalışmalara başlayacakları sözünü verdi. Bunun dışında vatandaşlarımızdan yolların bozuk olduğuna dair şikayetler aldık. Biz su deposu çalışmaları bitmeden yol yapımına başlamak istemiyoruz. Yolların yapıldıktan sonra tekrar bozulmaması için suyla olan işlerimizin bitmesini bekliyoruz.”  diye konuştu.

 

TEK AMACIM ALNIM AÇIK YÜRÜYEBİLMEK

Belediyenin bir han, kendilerinin ise yolcu olduğunu söyleyen Başkan Korkmaz, “Biz seçimle başa geldiğimiz ilk günden beri Kızılpınar için elimizden gelen her şeyi yaptık. Kızılpınar’dan farklı illere göç edip yıllar sonra buraya gelen vatandaşlarımız beni arayıp ‘Başkanım Kızlpınar’ı şehirleştirmişsiniz. Kızılpınar için yaptığınız her şey için çok teşekkür ederiz’ diyorlar. Halkımdan bu tepkileri alınca anlıyorum ki doğru yolda ilerliyorum. Ben halkımla iç içe yaşıyorum ve tek amacım Belediye’den çıktığımda alnım ak bir şekilde yolda yürüyebilmek” dedi.

 

VALİ YERLİKAYA ZİYARETTE BULUNACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olunca Kızılpınar’ın da bu yeni oluşumda hak ettiği yeri bulacağını ifade eden Faruk Korkmaz, “Kızılpınar’ı bu hale getirmek için çok çalıştık. Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Önceki gün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret ettiklerini anımsatan Korkmaz, “Valimiz en kısa zamanda Çerkezköy’ü ve civar belediyeleri ziyaret edeceğini söyledi. Bizler de brifing dosyalarımızı hazırladık, eksiklerimizi, ihtiyaçlarımızı belirledik. Valimiz geldiğinde bu eksiklikleri ona sunarak halkımıza daha kaliteli hizmet etmek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

 

ALLAH ISLAH ETSİN

Çerkezköyspor Başkanlığını yürüten oğlu Ahmet Korkmaz’ı Denizli’de jandarmaya kendi elleriyle teslim ettiğini söyleyen Başkan Korkmaz, “4 Ağustos’ta Ahmet Kormaz Cengiz Topel Caddesi’nde talihsiz bir kaza sonucu bir kızımıza çarpıp hayatını kaybetmesine neden oldu. Oğlumun serbest kalmasının ardından bazı kişiler ailemize karşı yersiz yorumlar yapmış. Biz duygusal, vicdan sahibi, Allah’tan korkan insanlarız. Bazı kişiler bu olayı siyasete karıştırdı. Bu konular çok ayıptır. Biz ne Cumhuriyet Savcısıyla konuşmuşuzdur ne de hukuka karışmışızdır. Jandarma Denizli’de bana geldiğinde oğlumu otelde jandarmaya kendi ellerimle teslim ettim. Bu talihsiz kazadan rant sağlayanları Allah ıslah etsin. İnşallah onların başına böyle bir olay gelmez. Ama eğer gelirse bizi anlayacaklar” diye konuştu.

 

ARTIK BENİM KIZIM OLDU

Kazada ölen Yasemin Keskin’in 6 yaşında yetim kalan çocuğuna kendi çocuğu gibi sahip çıkacağını söyleyen Korkmaz, “Olayın ardından cenaze için Samsun’a gittiğim zaman merhum Yasemin Keskin’in ailesi bize karşı çok olgun davrandı. Evlerinde bizi misafir ettiler. Bizler de onların acısını ailece paylaştık. Yetim kalan kızını mağdur etmeyeceğiz. Artık bizim kızımız oldu.” dedi.

 

“VALİLİK İZNİNDEN SONRA DEĞERLENDİRİLECEK”

Faruk Korkmaz'ın meclis üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirmenin ardından Faruk Korkmaz tarafından verilen Belediye’ye kısmi İnşaat Mühendisi alınmasına yönelik önerge oy çokluğu ile gündem maddeleri arasına eklendi. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında İmar Komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı. Ağustos ayında İmar Komisyonuna havale edilen 847 ada 1 parseldeki 6 bin 240 metrekarelik alanın kat karşılığı verilmesi konusu ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Konunun valilikten gerekli iznin alınmasının ardından yeniden değerlendirmesi kararlaştırılırken, ilgili komisyon kararı da oy birliği ile kabul edildi.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN SONRA DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda, İmar Komisyonuna havale edilen bir diğer konu olan Namık Kemal Mahallesi Kartal Sokakta oturan vatandaşların talebi üzerine Kartal Sokak isminin Kartal Caddesine çevrilmesi ve imar plan tadilatı talebine ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Komisyonun red yönündeki tavsiye kararı mecliste oy birliği ile kabul edildi. “Belediye’ye bir adet kısmi zamanlı İnşaat Mühendisi alınması”na ilişkin meclise sunduğu önerge ile ilgili konuşan Başkan Korkmaz, “Belediyemiz Fen İşleri Mühendis kadrosunda çalışan eleman olmadığından Fen işlerimiz yetersiz kalıyor. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için 1 adet kısmi zamanlı İnşaat Mühendisi alalım” diye konuştu. Meclis üyeleri ise belediyeden çıkarılan taşeron işçiler nedeniyle kadronun eksildiğini ve İnşaat Mühendisinin eksikliğinin diğer işçiler kadar hissedilmediğini belirtti. Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından verilen önergenin Büyükşehir Kanunu çıktıktan sonra tekrar değerlendirilmesi Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA - Pınar KORKMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10