Astsubayın kaza kurşunu, askeri şehit etti

Şarköy’e bağlı Mürefte Belde Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Erhan Önal'ın beylik tabancasını doldur- boşalt yaptığı sırada yerden seken kurşunla yaralanan Jandarma Ulaştırma Er

Şarköy 7.09.2012 18:58:00 0
Astsubayın kaza kurşunu, askeri şehit etti

 Olay, önceki gün gece Mürefte’te meydana geldi. Bir düğünde kavga olduğu ihbarını alan Astsubay Erhan Önal, beraberindeki askerlerle ekip aracıyla kavganın olduğu düğüne gitmek üzere yola çıktı. Yolda da kavganın büyük olabileceğini düşünen Astsubay Önal, havaya ateş ederek toplanan kalabalığı dağıtabileceğini düşünerek tabancasının namlusuna fişek sürdü. Düğündeki kavganın bittiğini gören Astsubay Erhan Önal, tutanak düzenleyerek olay yerinden ayrıldı.

 

SEKEN KURŞUN BOYNUNA SAPLANDI

Dönüş yolunda Önal ve askerleri bir eğlence merkezini kontrol etti. Kontrolün ardından Astsubay Erhan Önal, tabancasını doldur boşalt yaparak fişeği namludan çıkartmak istedi. Bu sırada ateş alan tabancadan çıkan kurşun yerdeki betona çarptı ve sekerek komutanının yakınında olan Jandarma Ulaştırma Er Mete İmrak'ın boynuna isabet etti. İmrak olay yerinde yaşamını yitirdi.

 

AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Kars'ın Göle İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen er Mete İmrak'ın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Ankara'da yaşayan ailesine teslim edildi. 1991/4 dönem er olan Mete İmrak'ın nişanlı olduğu ve kalan 7 aylık askerliğinin ardından düğün yapacağı belirtildi.

 

ASTSUBAY TUTUKLANDI

Olayın şokunu yaşayan Astsubay Erhan Önal, tutuklanarak Çorlu Askeri Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, resmi internet sitesinden Er Mete İmrak için taziye mesajı yayınladı.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10