Termik santrali yine reddedildi

Tekirdağ Valiliği tarafından 2 ay önce İl Genel Meclisi’ne sunulan ve meclis tarafından reddedilen “Şarköy’de kurulmak istenilen termik santrali” talebi yeniden görüşüldü. Talep, oy çokluğu ile

Tekirdağ 7.09.2012 19:14:00 0
Termik santrali yine reddedildi

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ İl Genel Meclis Toplantısı, önceki gün İl Özel İdaresi binasında yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen ve CHP Şarköy İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter’in katılmadığı toplantıda ilk olarak “Şarköy, Kızılcaterziköy'de yapılmak istenilen doğalgaz çevrim santrali için hazırlanan 1/5000 ve 1/ 1000 ölçekli imar planları” görüşüldü.

 

2. KEZ GÜNDEME GELDİ

Konuyla ilgili söz alan İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Münür Karaevli, konuyla ilgili Şarköy’de toplantılar yaptıklarını, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldıklarını ve yöre halkının imza kampanyaları başlattığını belirterek “Bu bölgede çoğunluk santrali istemiyor, bu konu reddedilmesine rağmen tekrar gündeme gelme sebebini anlayamıyorum. Tekirdağ Valiliği’nin onayıyla yeniden gündeme geldi. Burada birinci derecede tarım toprakları var, denize yakın, denizin ekolojik yapısı bozulacak” dedi.

 

TURİZMİN BEL KEMİĞİ

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu da santral yapılmak istenilen yerin doğa harikası bir yer olduğunu ifade etti. Bölge’nin turizmin bel kemiği olduğunu belirten Duygu “Santral yapılmak istenilen arazinin üç tarafı ormanla, bir tarafı denizle çevrili. Burada balıkçılık yapıyor, Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama havzası” dedi. Toplantıda, 18 CHP, 1 MHP, 1 DP toplam 20 il genel meclis üyesi hayır oyu verirken, Ak Parti grup kararı alarak 12 evet oyu verdi. Kızılcaterziköy'de yapılmak istenilen doğalgaz çevrim santrali için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları oy çokluğu ile reddedildi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10