Komisyon raporları karara bağlandı

Karaağaç Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumunda, komisyon raporları karara bağlandı. Belediyeye ait alanın Kapukaya Vinç ve Taşımacılık Ltd Şti’yi kiraya verilmesi

Çerkezköy 7.09.2012 19:25:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı

 Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

 

KOMİSYONCA REDDEDİLDİ

Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak Belediyeye ait alanın Kapukaya Vinç ve Taşımacılık Limited Şirketi’ne kiraya verilmesi karara bağlandı. Kapukaya Vinç ve Taşımacılık Ltd Şti’nin vermiş olduğu dilekçe imar komisyonunun yaptığı incelemede kiralamak istediği yeşil alanın 3030 sayılı kanunun kapsam dışında kalan 14.madde 2.fıkrasında a ve b bendine aykırı olduğundan komisyonca red kararı alındı. Komisyonun aldığı red yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.  

 

KOMİSYONUN KARARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İmar komisyonuna havale edilen Halkalı-Kapıkule demiryolu projelerine göre hazırlanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planları ile ilgili Zekeriya Kabuk tarafından yapılan itiraz dilekçesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Yapılan değerlendirmenin ardından imar planlarında demiryolunun üst geçitle üstten geçmesi sebebi ile yapılacak demiryolunun iki tarafında bulunan 10 metrekarelik ve 15 metrekarelik imar yolunun 40 metrekarelik anayola bağlantısında herhangi bir sorun bulunmadığı belirlenerek, plana yapılan itirazın geçerli sebepler içermediği kararına varıldı. Komisyonun, talebin reddine ilişkin tavsiye kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

CAMİYE BİN TL ÖDENEK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Merkez Cami Derneği’nin iç ve dış güvenliğini sağlamak amacıyla kamera sistemi kurulması için Belediye bütçesinden bin TL ödenek verilmesi konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı görüşüldü. İlgili talebe istinaden bin TL ödenek verilmesi konusunda İmar Komisyonunun Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile aldığı karar, meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

6’ŞAR YIL KİRAYA VERİLECEK

Bir sonraki gündem maddesinde Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen  Fatih Mahallesinde bulunan 1 nolu işyerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi talebi görüşüldü. Komisyonca yapılan değerlendirmenin ardından Karaağaç Gençlikspor’un vermiş olduğu dükkan ve Belediye’ye ait Çay bahçesinin 6’şar yıl kiraya verilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı karar ise meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

OKULA 4 BİN TL BAĞIŞ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Mimar Sinan Mahallesinde dereye yakın alan ile Gazi Osman Paşa Mahallesinde Sağlık Ocağının yanında bulunan yeşil alanın 10 yıllığına kiraya verilmesi konusu ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Belirtilen yerlere talep olmamasından dolayı komisyonca alınan red kararı, mecliste Aytekin Odunci’nin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise, Meclis Üyesi Çetin Özhan tarafından meclise sunulan dilekçe ile ilgili komisyon kararı görüşüldü. Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu’na Belediye bütçesinden 4 bin TL yardım verilmesi Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10