Ticaret Borsası'nın yeni binası açıldı

Çorlu Ticaret Borsası'nın yeni yapılan ve geçtiğimiz Haziran ayından bu yana kullanılan hizmet binasının resmi açılışı için önceki gün tören düzenlendi.

Çorlu 9.09.2012 23:16:00 0
Ticaret Borsası

Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

ALIN TERİ ÜRÜNLERİN ÇİFTÇİYLE BULUŞTUĞU YER

Bina önünde gerçekleştirilen kurdele kesim töreninin ardından Çorlu Ticaret Borsası Seans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Böyle modern, böyle şık bir hizmet mekanını Çorlumuza kavuşturduğu için Borsa Başkanı Yüksel Ertan’a, yönetime ve meclise teşekkür ediyorum. Binayı çok beğendik. Mimarının, müteahhidin, mühendislerin, işçilerin ellerine sağlık diyoruz” dedi. Borsanın, alın teri ürünlerin çiftiyle, tüccarın sanayiciyle buluştuğu yer olduğunu ifade eden Yerlikaya, “Dünya nüfusu artıyorsa, sanayileşme, bilgi ve teknolojiyi kullanarak üretimi artıralım ama başladığımız yeri de unutmayalım. Bu mekan ne kadar güçlü çalışırsa, çiftçimiz de kendini o kadar güçlü hisseder” diye konuştu.
 
 

ÇORLU BEREKETLİ BİR YER

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Çorlu Ticaret Borsası'nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek “Eski başkan Özcan Tülümen ile Odalar Birliği Yönetim Kurulu'nda beraber çalıştık. TOBB'un bu noktaya gelmesinde Özcan Tülümen'in de çok büyük katkısı vardır, kendisine de teşekkür ediyorum. Bu Çorlu demek ki çok bereketli bir yer, haberiniz olsun, bununla da gurur duymalısınız. Çorlu Ticaret Borsası, şu anda akredite borsa olma noktasında adım adım gidiyor. Otellerde 5 yıldızlı otel en lüks oteldir ya, bu da Çorlu Ticaret borsamız da bizim 5 yıldızlı borsamız olacak. 5 yıldızlı borsanın anlamı şu, hizmet kalitesinde Avrupa'daki eş değerleri ile aynı standartlarda hizmet verebilme standardına gelmiş olması demek” ifadesini kullandı.
 

YILLIK İŞLEM HACMİ 600 MİLYON TL

Türkiye’nin ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünyada 7. sırada olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Allah bize böyle bereketli topraklar vermiş. Bunun kıymetini bilmemiz lazım” dedi. Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan da yeni hizmet binası hakkında bilgi vererek “Yeni hizmet binamızın arsası 2007 yılında borsamız tarafından satın alındı. 2009 yılı Nisan ayında temeli atıldı. 2012 Haziran ayında da kullanıma açıldı. Bu alanda toplam 2 bin 400 metrekareden oluşan 4 adet depomuz, 60 ton çekerli elektronik kantarımız bulunmaktadır. Borsamız projelerinde toprak ve bitki analiz laboratuarı kurulması ilk sırayı almaktadır. Kalan 11 dönümlük arsamızda çelik silolar yaparak tüccar ve sanayicimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bölgemizin ürünü olan buğday, ayçiçeği, arpa, kanola, mısır gibi tarım ürünlerinin işlem gördüğü borsamızın yıllık işlem hacmi 600 milyon TL civarındadır” dedi. Konuşmaların ardından Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan ve Meclis Başkanı Ömer Büyük, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a günün anısına teşekkür plaketi takdim ettiler.
 
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10