“Çerkezköy ilçe statüsünün üstünde”

Kayseri Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Karaaslan, bazı öğretmenlerle birlikte önceki gün Çerkezköy’de bir dizi ziyarette bulundu. Çerkezköy’ün beklediklerinden daha gelişmiş bir

Çerkezköy 10.09.2012 01:01:00 0
“Çerkezköy ilçe statüsünün üstünde”

 Çerkezköy Haber - Kayseri Mithatpaşa İlköğretim Okulu idarecileri önceki gün Çerkezköy’e geldi.

 

HEYECANLARINA ORTAK OLMAK İSTEDİK

15 Temmuz’da TRT Haber kanalında İnci Ertuğrul tarafından sunulan ‘Haber Tadında’ adlı programa konu olan ’51 Bugün 51 Yarın’ başlıklı projenin sahibi olan Kayseri Mithatpaşa İlköğretim Okulu idarecileri ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’yi ziyaret etti. Programı izlediğinde söz konusu projeden çok etkilendiğini söyleyen Gökhan İnce, “Programı izledikten sonraki gün Mithatpaşa İlköğretim Okulu’nu aradım. Projelerinden çok etkilendiğimi söyleyerek onların heyecanına ortak olmak istedim ve kendilerini Çerkezköy’e davet ettim” dedi.   
 
 
 

ÇERKEZKÖYLÜYÜM DEMİYORLAR

Projenin kişilerde aidiyet bilinci oluşturacağını söyleyen İnce, “İlçemize Türkiye’nin birçok yerinden insan geliyor. Onlara ‘Nerelisiniz?’ diye sorduğunuzda ‘Çerkezköylüyüm’ demiyorlar. Bu ve bunun gibi projeler sayesinde insanlarda Çerkezköylülük bilincini oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı.
 

DERS KİTABI OLARAK KULLANILACAK

51 Bugün 51 Yarın projesinden bahseden Kayseri Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Karaaslan da “Kayseri’ye ve ülkeye faydası dokunan, bütün meslek gruplarında kendi alanında başarı elde etmiş 51 vatandaşımızı tespit ettik ve kendileri ile röportaj yapmak üzere 51 öğrencimizi görevlendirdik. Yapılan röportajları hem görüntülü hem de yazınsal olarak kaydettik” dedi. Röportajları kitaplaştırdıklarını söyleyen Karaaslan, söz konusu kitabın okullarında ders kitabı olarak kullanılacağını ifade etti.  
 

AVRUPA’YA İLK GELİŞİMİZ

Gökhan İnce’nin yanından ayrılan Faruk Karaaslan ile okul öğretmenleri Murat Üstündağ ve Sefer Durmaz, daha sonra Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Avrupa tarafına ilk kez geldiklerini ifade eden Faruk Karaaslan, “Buraya gelmeden önce Çerkezköy’ü internet sitesinden inceledik. Beklentilerimizin çok üstünde bir yerleşim yeri ile karşılaştık. Bir ilçeden çok bir il statüsünde diyebilirim. İlçenizde düzenli bir yapılaşma var. Gittiğim hiçbir yerde böylesine düzenli bir yapılaşma görmedim” diye konuştu. 51 Bugün 51 Yarın projesinin okullarının 51. yıldönümüne denk geldiğini söyleyen Müdür Karaaslan, yeniliğin girişimcisi olan bir okul olmak için yola çıktıklarını ifade etti.
 
 

GECEKONDULAŞMAYA TAVİZ VERMİYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Çerkezköy’de çarpık kentleşmeye ve gecekondulaşmaya asla taviz vermiyoruz. Kentleşme adına ne yapılması gerekiyorsa titizlikle yapıyoruz. İnşallah Çerkezköy için yaptığımız bu tür çalışmaların devamı gelir” dedi. Yapılan çalışmanın başarılı olduğunu söyleyen Ertem, projenin çocuklar için çok faydalı olacağına inandığını belirtti.
 

KAYSERİ MANTISI HEDİYE ETTİ

İlçede bazı sanayi kuruluşlarına da ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden Müdür Faruk Karaaslan, “Ziyaret gerçekleştirdiğimiz her yerde çocuklarımız tarafından hazırlanan bu kitabı hediye ediyoruz” dedi ve Başkan Ertem’e de 51 Bugün 51 Yarın isimli kitap ile birlikte Kayseri mantısı hediye etti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10