MHP başkan adaylarını ön seçimle belirleyecek

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı 2013 yerel seçimlerin startını önceki gün verdi.

Çerkezköy 10.09.2012 01:12:00 0
MHP başkan adaylarını ön seçimle belirleyecek
“5-0 PAROLASI İLE YOLA ÇIKACAĞIZ”
Cumartesi günü saat 17.00’da İlçe Teşkilatında üyelerle birlikte basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Mustafa Ordu 2013 Ekim ayında yerel yönetim seçimlerinin yapılacağının kesinleşmek üzere olduğunu belirterek “ MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak bu seçimlere hazırlanmak için bugün düğmeye bastık. MHP İlçe Teşkilatı 5-0 parolası ile girmiş olduğu 2009 yerel seçimlerinden 2 belediyeyi kazanarak çıktı. 2013 yerel seçimlerinde de bu çıtayı yükselterek Tekirdağ Büyükşehir olmazsa parolamız yine 5-0 olacaktır. Ama eğer Büyükşehir olursa tabiî ki Çerkezköy’de bir belediye kalacak ve o belediyeyi kazanmak için mücadele edeceğiz” dedi. 
 

“ADAY ADAYLARI SANDIK BAŞINDA SEÇİLECEK”

MHP İlçe Teşkilatı olarak 2009 yerel seçimlerinde en fazla oy alan partinin üyeler ve sempatizanları tarafından Belediyeleri kazanacaklarına inancının tam olduğunu söyleyen Ordu “Bundan dolayı 2013 Ekim ayında yapılacak olan seçimlerde belediye başkan adayı ve aday adayı olacak arkadaşlarımıza şimdiden kolları sıvayarak partimizin ön seçimine girip, çevrelerini MHP’ye yönlendirerek üye olmalarını tavsiye ediyoruz. MHP’de alışılmışın ötesinde adaylar, aday adayları arasından üyelerin katılacağı ön seçimle belirlenecek. Ardından ise tüm üye arkadaşlarımız da ona bağlı kalacaktır. Nasıl ki dört ay önce delege seçimleriyle ilçe seçimini yaptıysak, şimdi de aynısını belediye başkanlığı aday seçimi için yapacağız. Bu öneriyi Genel Merkeze getirip onların da tüzük onayını aldıktan sonra MHP’nin adayını halkımızın önüne çıkaracağız” diye konuştu.
 

“PARTİ ALTINDA TOPLANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Kimsenin dananın altında buzağı aramamasını isteyen Ordu “1 Haziran 2012’ye kadar partimize kayıt olacak üyelerin hepsi bu ön seçimde oy kullanacaktır. 11 ay gibi bir süre var. Bu zamanda aday ayayı olacakların çalışarak müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Gelecek dedikodularla hiçbir arkadaşımız muhatap olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak tek yürek olacağız, tek nefes olacağız, MHP’de birleşeceğiz. Çerkezköy’ün nasıl yönetildiğini artık insanlarımız da görüyorlar. Nasıl birileri toplumun geleceğini karanlığa sürüklüyorsa, biz de üç hilalimiz ile tüm dünyayı ve toplumumuzun önünü aydınlatmak için üç hilalin mutlaka iktidara gelmesi için mücadele ediyoruz. Bu vesile ile biz tüm arkadaşlarımızı partimiz altında toplanmaya davet ediyoruz” dedi.
 

“TÜM SİYASİLERE KAPIMIZ AÇIK”

Basın mensuplarının “Daha önce diğer siyasi partilerde görev yapmış kişiler de MHP’ye adaylık başvurusu yapabilecek mi?” sorusunu cevaplayan Ordu “MHP Çerkezköy ilçe teşkilatı kurulduğundan bu yana yönetimlerde görev yapmış, belediye meclis üyeliklerine aday olmuş tüm arkadaşların listeleri çıkartarak, şuanda hangi partide olurlarsa olsunlar kendilerine mektup yazarak hem ülkemizin hem de Çerkezköy’ün nasıl yönetildiğini anlatarak kendilerini partimize davet edeceğiz. Fakat diğer siyasi partilerde kayıtları olan arkadaşlar Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılmak isterlerse ya istifa mektubunu verecekler ya da bize “ben şu partiye üyeyim” diyecek ve biz onların istifasını partilere göndereceğiz” ifadesini kullandı.
 

“CHP İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Çerkezköy Belediyesi’nin faaliyet raporunu ve kesin hesabını onaylayan CHP’li meclis üyelerinin asli görevini yerine getirmediğini savunan Ordu, “Hem bu nedenle hem de başkan otopark parasını başka yerde kullandığı halde Cumhuriyet Halk Partililerin aynı yerde kullandı diye oy kullandığı için dava ettik. Yargıya taşıdığımız 24 meclis üyesi ile bir belediye başkanı hakkındaki suç duyurusunda CHP biz red verdik diyor. Biz bu konuyu yargıya taşıdığımız için kendileri okuyamadıklarını anlayamadılar. Bu konu hakkında konuşma hakkımız yok ama onlar da benden bir şey bekliyorlarsa en kısa zamanda bir avukat tutmaları gerekiyor. Kendilerinin haklı haksız adaletin önünde cevap vermeleri gerekiyor. Hukuku hiçe sayan AK Parti ve meclis üyelerine biz kaç seneden beri birinci derece uyarılarımızı yaptık. Yanlış yoldasınız toplumun hakkını yiyorsunuz dedik. Hukuka taşıdık, hukuktan CHP’liler rahatsız oldular. Ama eğer hukuktan sonuç alamazsak onları Allah’a havale edeceğiz. Orada da herhangi düşmanlıklarının fayda etmeyeceğini düşünüyoruz. Yüce Rabbimiz ‘kul hakkı yiyip benim huzuruma gelmeyin’ diyor. CHP artık hakkını adliyede savunacak. Kimse ile şahsi sorunumuz yok. A dan Z’ye araştırma yapıyoruz. Asuman Azak o toplantıya girmediği ve imzası bulunmadığı için kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmadık. Kimse sen ben olayına girmesin” dedi.
 
 

“37 SUÇ DUYURUMUZ VAR “

2009-2012 yılları arasında Çerkezköy Belediyesi hakkında 37 suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Ordu, “Bizim bakışımızdan incelenen duyurulardan sonuç alamazsak kendilerini Allah’a havale edeceğiz” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10