İstanbul'da patlama

İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde dün saat 11.00 sularında meydana gelen patlamada polis memuru Bülent Özkan şehit düşerken, 7 kişi de yaralandı. Şehit polis memuru Bülent Özkan'ın ailesinin İs

11.09.2012 14:29:00 0
İstanbul

Çerkezköy Haber - İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi önünde dün saat 11.00 sıralarında bir canlı bomba kendini patlattı. Canlı bombanın nizamiye kapısından girerek giriş kapısında bombaları patlattığı ifade edildi. Patlama nedeniyle karakolun giriş kapısında çökme meydana geldi. Olay yerine ambulanslar sevk edilirken, ikinci patlama ihtimaline karşı patlamanın olduğu bölge emniyet şeridiyle çevrildi. Patlamada yaralananlar için polis telsizinden kan anonsu yaparken, çok sayıda polis ve vatandaş kan vermek için hastaneye akın etti.

 

1 POLİS ŞEHİT OLDU

 

Patlamanın meydana geldiği Sultangazi'de Gazi Polis Merkezi'nde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın “Canlı bomba ilk önce el bombası atmış sonra kendini patlatmış” dedi. Çapkın bir canlı bombanın kendini patlattığını belirterek “Kendisi olay yerinde ölmüş vatandaşları karşılayan bir polis arkadaşımız şehit olmuştur. Ayrıca karakolun amiri 2 komiser 1 polis olmak üzere 4 personelimiz de yaralı. İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımız var. Tek bir kişi önce el bombası atmış sonra kendini patlatmış. Erkek 25 yaşlarında örgütü de şimdi söylemeyelim” dedi.

 

EVLİLİK HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

 

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Bülent Özkan'ın 5 gün sonra evleneceği öğrenildi. Şehit polis memuru Bülent Özkan'ın ailesinin İstanbul'da yaşadığı belirtilirken, Kırklareli'de yaşayan yakınları da şehit haberini alınca büyük üzüntü yaşadı. Şehit polis memuru Özkan'ın düğün hazırlığı yaptığı ve 16 Eylül'de Sevinç Öztürk ile İstanbul'da evleneceği öğrenildi. Şehidin Kırklareli'de bulunan yakınları, haberi alır almaz İstanbul'a hareket etti.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10