“Hizmetimizi yapalım, sonra birlikte halay çekelim”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ağustos ayında yayınlanan yaz kararnamesi ile Ağrı Valiliği’nden Tekirdağ’a atanan Vali Ali Yerlikaya önceki gün geldiği Çerkezköy’de Kızılpınar ve

Çerkezköy 11.09.2012 22:16:00 0
“Hizmetimizi yapalım, sonra birlikte halay çekelim”

 VATANDAŞLARLA TEK TEK GÖRÜŞTÜ

Çerkezköy ilçesi ve beldelerine yaptığı ziyaretler kapsamında Kızılpınar Belediyesi’ni de ziyaret eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Ak Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit ve belediye meclis üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Belediye önünde vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Yerlikaya, daha sonra belediye hakkında Faruk Korkmaz’dan detaylı bilgi almak için başkanlık makamına geçti.

 

 

 

YAPILMAYAN YOLUMUZ YOK

Kızılpınar’ın sosyal yapısı hakkında bilgi veren Korkmaz, “Beldemizin yerli halkı genellikle çiftçilik ve hayvancılıkla geçinirken göç ile diğer illerimizden buraya gelen halkımız ise sanayide çalışıyor. Çerkezköy’ün genelinde olduğu gibi kozmopolit bir yapımız var” dedi. Halkın iki dönem üst üste kendisini başkanlık makamına layık gördüğünü ifade eden Başkan Korkmaz “Beldemizdeki tüm alt yapı sorunlarını çözdük, yollarımızı yaptık. Şu anda doğal gaz çalışmaları yüzünden yollarımız bozuluyor ama bu çalışmaların bitmesi ile en kısa sürede yollarımızın tadilatları yapılacak. Beldemizde Gültepe Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi ve Akşemsettin Mahallesi olmak üzere beş mahallemiz var” diye konuştu.

 

 

4 MİLYON TL HARCADIK

Başkan Korkmaz, Belediye Başkanı seçildiği ilk dönem Kızılpınar’da iki ilköğretim okulunun olduğunu söyleyerek, “Beldemize bir tane ilköğretim okulu da biz yaptırdık. Ayrıca hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılan Kızılpınar Anadolu Lisesi’nin çevre düzenlemesini ve içindeki donanımların büyük çoğunluğunu belediye olarak üstlendik. Bunun yanında 40 derslikli Endüstri Meslek Lisesi ve 5 derslikli anaokulu yaptırdık. Yakın zamanda başlattığımız bir de 4 bin tonluk su deposu çalışmamız var. Tüm bu çalışmalar için yaklaşık 4 milyon TL masraf yaptık” dedi.

 

 

BÜTÇEMİZ YETERSİZ

Eğitim, sağlık, su, yol hizmeti bakımından Çerkezköy’de en çok çalışan belediye olduklarını iddia eden Korkmaz, en büyük sorunlarının bütçe olduğunu kaydetti. “Kaynağımız var yeter ki kullandırın” diyen Korkmaz, “Biz kaynak yaratan, sürekli çalışan bir belediyeyiz. Fakat Büyükşehir Belediyesi kanununun çıkmasını beklediğimiz bu süreç içinde birçok kaynağı kullanamıyoruz. Bütçemiz çok yetersiz. Sadece personel giderlerimiz 120 milyon. Elektriğin yüzde 100’ünü su kuyularından sağladığımız için motorlarımız sürekli çalışıyor ve elektrik parasına ödediğimiz miktar 45 bin TL’nin altına düşmüyor. Bunların yanında su, tamir, araç, benzin gibi birçok masrafımız var. İller Bankası’ndan aldığımız ödenekten bize 5 kuruş kalmıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

2 BUÇUK MİLYAR TL ÖDENEK ALACAĞIZ

Belediye Başkanı Korkmaz’ın belde hakkında verdiği bilgileri büyük bir dikkatle dinleyen Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediyesi olunca tüm belediyelerin bütçe sıkıntılarının giderileceğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi hepimiz için büyük bir nimet olacak. Tekirdağ’da bulunan 33 belediye İller Bankası’ndan 153 milyon TL alıyor. Büyükşehir Belediyesi olunca bu oran yüzde 120 artarak 326 milyon TL olacak. ÖTV gelirlerinden elde edilen gelirlerle bu rakam 500 milyon TL’yi bulacak. Bir belediye 5 yıl görev yapıyor. Bu 5 yıl içinde toplam alınacak tutar 2 buçuk milyar TL olacak. Bir de burada sanayici olan ama yatırımını İstanbul’a yapan finansörleri de ilimize çekersek ortaya muhteşem rakamlar çıkacak. Bu kapsamda hiçbir belediyemizin bütçe sorunu kalmayacak” bilgisini verdi.

 

VATANDAŞ GİBİ HİZMET BEKLİYORUM

“Belediyelerimize ayrılan kaynaklar ne kadar çok olursa, onlarda halka o kadar iyi hizmet eder ve halktan hayır duası alır” diyen Vali Yerlikaya, “Ben de Tekirdağlıyım. Normal bir vatandaş belediye hizmetlerinden ne kadar yararlanıyorsa ben de o kadar yararlanıyorum. Dolayısıyla ben de halk gibi belediyelerden hizmet bekliyorum. Sürekli belediyelerimizle irtibat halinde olarak onların sorunlarını, eksiklerini dinleyip çözüm yolları arayacağız. Kaynak sıkıntılarını çok yakında gidereceğiz” açıklamasını yaptı.

 

BİZ VATANDAŞ İÇİN VARIZ

Vali Yerlikaya, makamda oturmak istemediğini, sürekli gezerek vatandaşla iç içe olmak istediğini vurgulayarak “Bizim gelecek dönemlerde makamda bulunup bulunmamız önemli değil. Önemli olan elimizdeki tüm imkanları kullanarak halka en iyi hizmeti verebilmek. Biz vatandaş için varız. Çerkezköy yoğun göç alan bir ilçemiz. Siz sadece burada yaşayan halka çalışmayacaksınız, buraya göç etmesi muhtemel halkımız için de hazırlık yapacaksınız” diyerek belediyelerin çok daha fazla çalışmaları gerektiğini vurguladı.

 

 

YERLİKAYA ÇİFTÇİLERE SÖZ VERDİ

Ziyaret esnasında orada bulunan çiftçi Orhan Aydın’ın, merada bulunan çiftlikleri için kendi imkanları ve Belediyenin yardımlarıyla elektrik hattı çekmeye çalıştıklarını fakat ödenek sıkıntısı yüzünden çalışmaların yarım kaldığını belirtmesi üzerine çiftçilere sürekli topraklarını satmama ve koruma uyarısında bulunan Vali Yerlikaya, gerekli incelemelerin ardından en kısa sürede bu problemin çözüleceği sözünü verdi. Başkan Faruk Korkmaz’ın brifing vermesinin ardından şeref defterini imzalayan Vali Yerlikaya, beldeden ayrıldı.

Vali Ali Yerlikaya, Kızılpınar ziyaretinin ardından Veliköy’e geçti.

 

HİZMETLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPALIM

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’den Brifing alan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bölgedeki tüm ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine net bir mesaj vererek, “Tek amacımız halkımıza ve bölgemize en iyi ve en hızlı şekilde hizmet yapmaktır. Hızımıza yetişemeyene gereğini yaparım. Hizmetimizi en iyi şekilde yapalım, hep birlikte halay çekelim” dedi.

 

BU GÜNLER CİCİM GÜNLERİ

Çerkezköy ve tüm ilçelerde şu günlerde röntgen çektiğini belirten Vali Yerlikaya, “Bana yapılan ziyaretlerin iadeyi ziyaretlerini yapıyorum. Bu çerçevede de tüm ilçe ve beldelerimizin bu hafta emarını çekiyorum. Bu günler cicim günleri. Bu cicim günleri bitecek. Ondan sonra maçımızı nasıl yapacağız? Topu nasıl kullanacağız? Nasıl defans yapacağız? Topu nasıl uzun kullanacağız? Yani hizmet için nasıl en iyi şekilde çalışacağız? Hızlı bir şekilde hizmet üreteceğiz. Üretemeyenlere, ‘Kusura bakma arkadaş’ diyeceğim.Başarılı çalışmalarımızın sonunda da hep beraber halay çekeceğiz” şeklinde çok net bir açıklamada bulundu.

 

ÇERKEZKÖYÜ ÇALIŞKAN GÖRDÜM

Çerkezköy ile ilgili son derece çarpıcı ve olumlu bir açıklamada bulunan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Benim Çerkezköy’de gördüğüm, müthiş bir çalışkanlık var. Dinamizm var. Bu da beni memnun etti” dedi.

 

SANAYİCİ GELMEZ, SİZ GİDECEKSİNİZ

Belediye Başkanı Hanifi Belindir’den belediyenin çalışmaları, projeleri, mali durumu ve daha birçok konuyla ilgili bilgiler alan Vali Yerlikaya, özellikle bölgedeki 50’ye yakın sanayici iş adamının OSB’ye katılımı ve üyelikleri ile ilgili ısrarla talimatta bulundu. Vali Yerlikaya, “Sanayiciye siz gideceksiniz. Sanayicinin gelmesini beklemeyeceksiniz. Bu konuda kaymakamımız ve belediye başkanı olarak siz hızlı bir şekilde çalışmalarınıza başlayacaksınız” dedi.

 

 

OKUL PROJESİNİ İNCELEYECEK

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Bilindir, belediyenin 2012 mali bütçesinin 7,5 milyon TL olduğunu belirterek, yapımı tamamlanan Meslek Yüksek Okulu’nun proje çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Belediye İmar ve Şehir Bölge Sorumlusu Mimar Elif Özer’in çizdiği okul projesini inceleyen Vali Yerlikaya, projenin bir kopyasını alarak inceleyeceğini söyledi. Elif Özer, okulun projesinin bittiğini, yerinin hazır olduğunu ve ihale aşamasına geldiğini ifade etti.

 

OKULUN İŞÇİLİĞİNİ BEĞENMEDİ

Ayrıca Veliköy İlköğretim Okulu’nu yerinde görerek inceleyen Vali Ali Yerlikaya, okulun en kısa sürede hizmete açılmasını isteyerek, yapılan işçiliği beğenmediğini bu konuda inceleme yapacağını ve gerekirse de soruşturma yapacağını söyledi.

 

ZİYARETLERİN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPACAK

Belediyeden ayrılışı sırasında çocuklarla şakalaşarak, günün anısına hatıra fotoğrafı da çektiren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ziyaretinin son bölümünde basın mensuplarına teşekkür ederek, “Gelecek hafta bir basın toplantısı düzenleyeceğim. 43 noktadan gelecek basın mensuplarımızla bütün bu ziyaretlerimizin değerlendirmesini yapacağız” dedi.

 

 

 

Haber / Mustafa KOCABAŞPınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10