Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi eğitime başlıyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, OSB İdari Binası'nı Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi’ne dönüştürüyor. Okula şuana kadar 50 öğrencinin ön kayıt ya

Çerkezköy 13.09.2012 06:34:00 0
Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi eğitime başlıyor

 Çerkezköy Haber - Bir süredir bölgeye Endüstri Meslek Lisesi kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, bir süre sonra boşaltacağı İdari Binayı liseye dönüştürecek.

 

 

BU YIL EĞİTİME AÇILIYOR

Dün saat 09.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Turkuaz Restaurant’ta basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi’nin 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitime açılacağını söyledi.
Okul için kayıtların başladığını ve şuana kadar 50 öğrencinin ön kayıt yaptırdığını belirten Mehmet Özdoğan “Milli Eğitim Bakanlığı projeyi geçtiğimiz Cuma günü onayladı. Yeni idari binamıza geçeceğiz. Şuanda mevcut kullandığımız binayı da eğitime açalım düşüncesi ile böyle bir karar aldık. Mevcut kullanılan idari binada eksikler tamamlanana kadar öğrenciler eğitim birimimizdeki sınıflarda eğitim görecek” dedi.
 
 

4 BÖLÜMDE EĞİTİM VERECEK

Okulun “Endüstriyel otomasyon-mekatronik, elektrik-elektronik, tekstil teknolojileri ve makine bakım onarım” olmak üzere 4 bölüm olarak eğitime açılacağını belirten Özdoğan, “Bakanlık sınıfların 24’er kişilik olmasını istedi. Önümüzdeki yılın başında 40 derslikli okul binası için de düğmeye basacağız. Binamız tamamlandığında okulu yeni binasına taşıyacağız” bilgisini verdi. Okulun OSB içinde açılmasının, sanayicinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması açısından da çok faydalı olacağını belirten ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, “Sanayici ile iç içe olacağız. Sanayicilerimizin de bunu sahiplenmesi lazım. Hedefimiz iyi bir okul ortaya çıkarmak” diye konuştu.
 
 

300 PUAN ÜSTÜ ALANLAR KAYIT YAPTIRABİLECEK

Okula kurucu müdür olarak Hasbi Altuntaş’ın atandığını, 300 puan ve üstünde alan herkesin ön kayıt yaptırabileceğini belirten Özdoğan “Okulumuz Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacak. Özel okul olmasına rağmen öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek” dedi. Hedeflerinin 8 bölümlü ve 800 öğrencilik bir okul olduğunu ifade eden Özdoğan, “Sanayi için eğitim, eğitim için sanayi sloganı ile bu yola çıktık. Bu öğrencilerimizin başarılı olması toplum için de büyük fayda olacak. OSB olarak kendi bünyesinde Anadolu Teknik Meslek Lisesi açan tek OSB’yiz” dedi.
 

TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ

Yeni kurulan OSB’lere örnek olmanın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Özdoğan “Kimse kimsenin rakibi değil. Onlar da bizim sanayicimiz. Herkesin bilgi birikimini birbiri ile paylaşması lazım. Biz burada bulunan sanayiciler dışında farklı bölgelerde hatta yurtdışındaki sanayicilerle bile tecrübelerimizi paylaşıyoruz” diye konuştu.
 

ÇEVİK KUVVET’E TAHSİS EDİLDİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve şuanda kullanılmayan İŞKUR binasını da Çevik Kuvvet’e tahsis ettiklerini söyleyen Özdoğan “Çevik Kuvvetin Çerkezköy’e gelmesi çok önemli. Onların burada olmasının bize de katkısı olur” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVERPınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10