5. Dönem Eğitim protokolü imzalandı

Önceki dönemlerde imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolleri ile Trakya genelinde 16 eğitim organize eden ve toplam 496 kursiyeri sertifikalandıran Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB, Edirne ve Keşan’da 60 kiÅ

Bölgede Gündem 14.09.2012 20:31:00 0
5. Dönem Eğitim protokolü imzalandı

60 KİŞİYE DAHA EĞİTİM ŞANSI

Protokolle ilgili bilgi veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, son bir yılda verdikleri eğitimlerle toplam 496 kişiyi girişimci adayı yaptıklarını belirtti. Çok sayıda girişimci adayının işlerini kurmak üzere desteklerden yararlanmak için iş planlarını hazırladıklarını ifade eden Üstün, girişimcilik eğitimlerinin talepler doğrultusunda bölge genelinde açılmaya devam edeceğini söyledi.

 

19 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Edirne KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün açılması ile birlikte işbirliği protokolü ilk kez bu merkez üzerinden imzalandı. Edirne’de 5. Dönem eğitimlerin ilk ayağı 19 Eylül’de Keşan ilçesinde başlayacak. Keşan’daki eğitime katılma isteğini ön başvuru sisteminden ileten 92 aday, eğitim verilecek 30 kişilik listenin belirlenmesi amacıyla Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek sözlü sınava davet edilecek. Bundan sonraki eğitimin Edirne merkezde verilmesi planlanıyor.

 

30 BİN TL HİBE DESTEĞİ

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 60 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğitimcilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı’nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10