Türkiye'nin ilk sirki Kapaklı’da

Uluslararası Atlas Sirki, 12 Eylül Çarşamba gününden itibaren Kapaklı’da meraklılarıyla buluşuyor. Eski belediye binası arkasında kurulan çadırda Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü 18.30, 19.30 v

Çerkezköy 14.09.2012 20:33:00 0
Türkiye

Çerkezköy Haber - Cambazhane Şenliği seyirlik sanatlar gösterisi ile izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin ilk ve tek sirki Atlas Sirki, Kapaklı’da gösterilerini sürdürüyor.

 

 

GÖSTERİLER DEVAM EDECEK

Kapaklı eski Belediye Binası arkasında kurulan sirk çadırında gösterilerine başlayan Atlas Sirki, unutulmaya yüz tutmuş ip cambazlığı, ateşbazlık, sihirbazlık, madrabazlık gibi seyirlik sanatları yeniden canlandırarak halkın hizmetine sunuyor. Geleneksel sirk gösterisi, özellikle çocukların ve ailelerin ilgisini çekiyor. Kapaklı’da 12 Eylül Çarşamba günü gösterilerine başlayan Türkiye'nin ilk sirki, hafta sonu 14.30, 15.30, 16.30, 18.30, 19.30 ve 20.30 saatlerinde gösterilerine devam edecek.

 

 

GEÇMİŞLE GELECEĞİ SANAT İLE BAĞLADIK

Projenin sanat yönetmeni ve topluluğun kurucusu Servet Yalçın, toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoğraflardan yararlanılarak kaybolan bu sanatı tekrar hayata geçirmek için ‘Atlas Sirki - Seyirlik Sanatları Gösterisi’ni halkın hizmetine sunduklarını ifade etti. Geçmişle geleceği birbirine sanatla bağladıklarını söyleyen Servet Yalçın, uluslararası ün yapmış sirk sanatçılarının da toplulukta yer aldığına dikkat çekti.

 

 

ÇERKEZKÖY İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

Tiyatro Sanatçısı Servet Yalçın, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya "Seyirlik Sanatların" canlandırılmasına sağladığı katkılarından dolayı teşekkür etti. Yalçın, Kapaklı’da sergiledikleri programla Türk örf ve adetlerine uygun olan bu otantik gösteriyi tüm Çerkezköy ile ailece paylaşmak istediklerini söyledi.

 

 

SEYİRCİLER DE KATILDI

Gösteri ‘Parendebazların’ birbirinden zorlu ve estetik hareketler sergilediği şov ile başladı. İp cambazlarının gösterileri ise adeta nefes kesti. Palyaçonun seyircilere yönelik şirinliklerinden sonra akrobatik hareketleriyle bol alkış alan ekibin gösterilerini, illüzyon gösterileri ve nesli tükenmekte olan Anadolu Parsının gösterileri izledi. Program ateşbazların muhteşem şovu ile son buldu. Gösterilerde sirk ekibine eşlik eden çocuklar ve seyirciler ise gösterilere ayrı bir renk kattı.

 

 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10