İnsanların ortak noktası sanattır

Malkara Belediyesi’nin düzenlediği Kültür, Sanat ve Tarih Şöleni önceki gün saat 15:00’da Kültür Sarayı önünde gerçekleştirilen, açılış kokteyli ile başladı.

Malkara 16.09.2012 16:36:00 0
İnsanların ortak noktası sanattır

 KOKTEYL İLE BAŞLADI

Açılışa  Kaymakam Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Ahmet Can Çevik, İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, İlçe Jandarma Komutanı Sedat Karabıyık, Belediye Meclis Üyeleri, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, Sağlamtaş Belediye Başkanı Ahmet Bedel, Kozyörük Belediye Başkanı H. Basri Yay, İlçe ve Belde yöneticileri ile bir çok vatandaş katıldı.

 

ORTAK NOKTA SANATTIR

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Birol Kaya, “Milletleri birbirinden ayıran has özelliklerin başında sanatı, tarihi ve kültürü gelir. İnsanların ortak noktası sanattır. Bu sanatı icra edenler hem ulusal, hem psikolojik, hem de geleceğe taşıyanlardır. Her sanatın var olması için sanatçılar ön plana çıkmak zorundadır. Hedefimiz tarihimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Yüce insan Atatürk’ün söylediği gibi ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarları kopmuştur’’  dedi.

 

GÖÇER’DEN ÜCRETSİZ KONSER

Malkara‘ da Kültür Sanat ve Tarih Şöleni etkinlikleri saat 15:30’ da Hasan Tuna’nın Resim Sergisi ve Telkari Sanatçısı Hatice Topçu’nun ‘‘Geçmişin İzi Nakkaşhane Malkara’da’’ isimli ebru, hat, tezhib, minyatür, çini sergisi ve Panora Malkara Fotoğraf Sergisi ile devam etti. Saat 16:00’ da Kültür Sarayı’nda Yazar Ufuk Selen’in İmza Günü Programı’yla gündüz etkinlikleri sona erdi.  Etkinliklerin 1. gecesinde saat 20:30’da Malkara Stadyumu’nda Toplu Sünnet Töreni gerçekleştirildi. Saat 21:00’da ‘‘Dünden Bugüne Türk Kadını ’’ konulu Makedonya Türk Kadınlar Derneği’nin düzenlediği defilenin ardından ünlü sanatçı Ferhat Göçer ücret almadan çıktığı sahnede birbirinden güzel şarkılarıyla Malkara’lılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10