İşadamlarının nabzını tutuyorsunuz

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İŞ Hayatı Derneği (ÇESİAD), Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı önceki gün makamında ziyaret etti. Ziyarette dernek faaliyetleri hakkında Vali Yerlikaya’ya bilgi vere

Çerkezköy 16.09.2012 17:55:00 0
İşadamlarının nabzını tutuyorsunuz

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İŞ Hayatı Derneği (ÇESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, Başkan Vekili Umut Danış, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Tezcan, ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan, ÇESİAD İş Kadınları Komisyonu Başkanı Ayşe Doğan ve Genel Sekreter Engin Parlak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti.

 

GLOBAL EKONOMİNİN AKTÖRÜ OLUYORLAR

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, önceki gün gerçekleştirdiği ziyarette dernek faaliyetleri hakkında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya bilgi verdi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı olan ÇESİAD’ın 2011 yılında kurulmasına rağmen, geçen 1 yıl içerisinde TUSKON`un yurtiçi ve yurtdışı programlarına 115 üyenin dahil edildiğini ve onların global ekonominin birer aktörü haline gelmelerine yardımcı olunduğunu belirten Asbaş, “Dünyanın 140 ülkesinden gelen alım ve satım taleplerini de hiç vakit kaybetmeden üyelerimizin istifadesine sunuyoruz. Ayrıca derneğimizde eğitim seminerleri, kurslar ve sektörel komite toplantıları yaparak işadamlarımızın ve iş kadınlarımızın bilgi, birikim ve tecrübelerini arttırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

BİRÇOK SORUNU BERABERİNDE GETİRİYOR

Asbaş’ın verdiği bilgilerin ardından ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan da, Çerkezköy ve Saray Protokolü ile ortak akıl toplantıları yaptıklarını, Çerkezköy, Saray ve beldelerdeki problemlerin bu toplantılarda konuşulduğunu söyledi. Göreve başladığı günden bu yana yoğun bir ziyaret trafiği içerisinde olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Geçen gün Çerkezköy’e giderek, oradaki durumu yerinde gördüm. Sanayinin etkisiyle yoğun göç alan Çerkezköy ve çevresi birçok sorunu beraberinde getiriyor” dedi.

 

İADE-İ ZİYARETTE BULUNACAK

Yoğun göçten kaynaklanan bu sorunların çözümü için Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar yapılacağını kaydeden Vali Yerlikaya, TUSKON ve ÇESİAD gibi STK’ların ticarete yön verdiğini belirterek, “İşadamlarının nabzını tutan sizlersiniz. Oluşan veya oluşacak olan problemlerin çözümünde önemli bir yere sahipsiniz” dedi ve ziyaretlerinden dolayı ÇESİAD heyetine teşekkür ederek, en kısa zamanda iade-i ziyarete geleceğini söyledi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10