Her sanayicimizden bir derslik isteyeceğiz

'Eğitim Yöneticileri 1. Buluşması' önceki gün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Tekirdağ 16.09.2012 17:59:00 0
Her sanayicimizden bir derslik isteyeceğiz

 KAYNAK BİZİZ

İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eğitimin, bütün hizmet alanlarının başında geldiğini söyledi.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla yeni okullarla ilgili dönüşümlerin yanı sıra çeşitli hazırlıkların yapıldığını ifade eden Yerlikaya, “'Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 'Eğitim Kampüsleri Projesi' söylemi var.  Projeyi bölgedeki derslik açığını kapatmak için hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 1366 derslikle ilgili projelendirmeyi bir kampüs mimarisi içinde değerlendireceklerini belirten Yerlikaya “Kaynak biziz. Bu şehirde 13 organize sanayi bölgesi var. 1330 tane sanayicimiz var. Bizde, ilk 500'e giren 52 firma var. Şehrimizin vergi tahakkuku 3,7 milyar lira, tahsilat 3 milyar liranın üzerinde. Ortak bir sinerji oluşturacağız ve her sanayicimizden bir derslik isteyeceğiz” diye konuştu.

 

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ EĞİTİMDE HUZURU SAĞLAMAK

Yerlikaya, en büyük hedeflerinin eğitimde huzuru sağlamak ve eğitim yöneticileriyle aralarında mükemmel bir uyum sağlamak olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından ikinci oturum soru-cevap şeklinde, öğle yemeğinin sonraki oturum çalıştay şeklinde devam etti.

 

KONULAR MASAYA YATIRILDI

İl Milli Eğitim personelinin durumu, öğretimdeki başarı analizi, öğretmen görevlendirmeleri, okul ve çevre ilişkileri, 12 yıllık zorunlu eğitimde öğretmenlerin mesleki gelişimleri, fiziki yapılanmadaki mevcut durum ve alınabilecek tedbirler ve yeni önerilerin görüşüldüğü toplantıya, Eğitim Yöneticilerinin dışında, Bakanlık Müfettişleri, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İlçe Kaymakamları,  İl Genel Meclisi Başkanı ve İl Genel Meclisi Siyasi Grup Temsilcileri ile Sendika Başkanları katıldı.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10