ÇTSO'da yumruklu kavga

Yaklaşık bir yıldır hemen her toplantıda tartışmanın yaşandığı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu kez yumruklar konuştu. Dün saat 17.00’da gerçekleştirilen meclis toplantısında

Çerkezköy 17.09.2012 18:57:00 0
ÇTSO

 Çerkezköy Haber- Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 17.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

MECLİS 13 BİN 673 TL AÇIK VERDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk gündem maddesinde 27.08.2012 tarihli ve 42 sayılı meclis toplantı tutanağının okunarak oybirliği ile kabul edilmesinin ardından 2012 yılı Ağustos Ayı Gelir-Gider, Banka Cetveli ve Mizanın görüşülmesine geçildi. Ağustos Ayı toplam geliri 97 bin 633 TL olarak belirlenirken, toplam gider ise 111 bin 306,19 TL olarak hesaplandı. Gelir-gider kalemleri meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. ÇTSO Bankalar toplamı 1 milyon 404 bin 967 TL olarak açıklanırken, genel toplamın ise 1 milyon 405 bin 152 TL olduğu ifade edildi. İlgili kalemler ise oybirliği ile kabul edildi.

 

MÜTEŞEBBİS HEYETİ BELİRLENDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Karaağaç’ta kurulacak olan Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi’ne yüzde 33’lük katılım payı ile kurucu ortak olarak Müteşebbis Heyetine 5 asil ve 5 yedek üye ile katılmak amacı ile yönetim kurulu tarafından belirlenen müteşebbis sayısı ve isimleri meclise sunuldu. Müteşebbis Heyeti asil üyeliklere Dursun Ali Tever, Mustafa Alpagut, Seher Bayrak, Vedat Ataman ve Ahmet Çetin, yedek üyeliklere ise Ali Remzi Öztürk, Yılmaz Yavuz, Fatih Ekmen, Osman Tarhan ve Ecevit Özer’in getirilmesi yönündeki yönetim kurulu tavsiyesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

50 BİN TL EK ÖDENEK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Organize Sanayi Bölgesi Giderleri hesabına aktarılmak üzere hazırlanan ek ödenek görüşüldü. OSB giderleri hesabına ileride mahsup edilmek üzere 16 bin 500 TL ödenmesi yönünde meclisin karar aldığını anımsatan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Bunun 7 bin 500 TL’sini ödedik. Hem kalan 9 bin 500 TL’lik kısmı ödemek hem de ileride Karaağaç ve Yalıboyu Islah OSB’lere katılmamız durumunda ödenecek katılım payları için 50 bin TL ek ödenek çıkarılmasını öneriyoruz” dedi. ÇTSO yönetim kurulunun ek ödenek talebi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

ÇTSO YALIBOYU’NA DA KATILACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından kuruluş protokolü hazırlandıktan sonra kurulması planlanan Yalıboyu Islah OSB için ÇTSO ortaklık payının belirlenmesi ve müteşebbis heyetinin belirlenmesi amacı ile yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşüldü. Kuruluş aşamasının tamamlanmasının ardından ÇTSO’nun Yalıboyu Islah OSB’ye yüzde 33 oranında katılması ve müteşebbis heyetinin de yönetim kurulu tarafından belirlenmesinin ardından mecliste onaylanarak karara bağlanmasına oybirliği ile karar verildi. 

 

TEVER TOPLANTIYI TERKETTİ
Toplantının son gündem maddesinde ise Bakanlık Raporu ile ilgili yaptırımlar hakkında yönetim kurulu tarafından bilgi verildi. Rapor hakkında bilgilendirmede bulunulması esnasında çıkan sözlü tartışmalar sonucu Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ile Başkanvekili Ertan Selvili toplantıyı terk etti. Toplantının bundan sonraki sürecinde ise odada yaklaşık bir yıldır devam eden gerilim iyice yükseldi.

 

YUMRUKLAR KONUŞTU
Genel Sekreter Selma Uğurlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz arasında sözlü başlayan tartışma alevlenince, bağrışmaları duyarak toplantı salonuna giren Selma Uğurlu’nun ÇTSO Kapasite biriminde çalışan yeğeni Burak Cebeci, Rahmi Yılmaz’a saldırdı. Kardeşi Rahmi Yılmaz’a yapılan saldırıya sinirlenen Yönetim Kurulu Üyesi Salih Yılmaz da Burak Cebeci’ye yumruklarla saldırdı. Kavganın büyümesi üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Meclis Başkanı İsmail Akın, Meclis üyesi Süleyman Kozuva ve diğer meclis üyeleri kavgayı ayırmaya çalıştı. Yönetim ve meclis üyeleri tarafından toplantı salonundan çıkarılan Selma Uğurlu, Rahmi Yılmaz’a beddualar ederken, ablasının oğlu Burak Cebeci de yine yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafından salondan dışarı çıkarıldı. Meclis üyesi Mustafa Asbaş ise ‘Bu Meclis bunu da gördü ya helal olsun’ diyerek sitemde bulundu.


MECLİSİ BASTI
Toplantının son gündem maddesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin Oda’da yaptığı teftiş sonucu gelen rapor görüşüldü. Yönetim Kurulu Rahmi Yılmaz, Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun Bakanlık Raporu ile aldığı tespit edilen maaş fazlalıklarını, kasa tazminatlarını ve diğer ödemelerin geri yatırılmaması üzerine konuyu gündeme getirmesi üzerine, Uğurlu ile Yılmaz arasında sinirler iyice gerildi. Sözlü tartışmanın hat safhaya ulaştığı sırada durumu olayı kapıdan izleyen ve aynı zamanda Selma Uğurlu’nun yeğeni olan oda çalışanı Burak Cebeci, meclisi basarak Rahmi Yılmaz’ı darp etmek istedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10