Çerkezköy’e Altın Karınca Belediyecilik ödülü

2009 yılında Çerkezköy Belediyesi’ne ‘Yönetişim Ödülü’ kazandıran ‘Çerkezköy 2023 Vizyon Projesi’nin revize edildiğini ve aynı proje ile ‘Altın Karınca Belediyecilik ÖdülÃ?

Çerkezköy 17.09.2012 20:49:00 0
Çerkezköy’e Altın Karınca Belediyecilik ödülü

 Çerkezköy Haberİstanbul Taksim’de yapılacak ödül törenine Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak ve yarışma ulusal kanallarda yayınlanacak” dedi.  
Çerkezköy Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından açılan ‘Altın Karınca Belediyecilik Ödülü’ isimli proje yarışmasında sosyal, ekonomik ve kültürel projeler kategorisinde dereceye girdi.

 

ÇERKEZKÖY KENT KİMLİĞİNE KAVUŞTU

Tüm Çerkezköy halkının sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha iyi bir Çerkezköy’de yaşamak istediğine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, “Yerel yönetim olarak bu durumun bilincindeyiz. 1985’de bölgeye staj için geldiğim yıllarda ilçemiz gerçek anlamda köy görünümündeydi. Geçen zaman içinde gerek devlet projeleri gerekse yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen projelerle Çerkezköy’ümüz kent kimliğine kavuştu” diye konuştu.

 

HALK HİZMET İSTER

İlçenin yıllık yüzde 8 oranındaki nüfus artışı ile Türkiye’nin en hızlı göç alan bölgesi olduğuna vurgu yapan Gökhan İnce, “Belediye olarak elimizdeki bütçe ile vatandaşların yaşamını daha kaliteli sürdürebilmeleri için çalışmaya mecburuz. Halk suyunun kesilmeden akmasını, çöplerinin düzenli olarak toplanmasını, altyapısının sorunsuz çalışmasını bekler, ilçede daha çok yeşil alan olsun ister, yollarının düzgün olmasını ve ulaşımda herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamayı ister. Kısacası halk hizmet ister” ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Son yıllarda Türkiye’nin kabuk değiştirdiğini söyleyen Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy’ün de bu değişimden payını aldığını belirterek, “Bu kapsamda 2009 yılında ‘2023 Kent Vizyonu’ çalışması yaptık. Bu çalışmada 37 katılımcı ile birlikte ilçe için öncelikli projeleri belirledik ve ilçemizin güçlü ve zayıf yönlerini masaya yatırdık. Projemiz 2009’da Marmara Belediyeler Birliği tarafından birincilik ödülüne layık görüldü” dedi.

 

ÖDÜLÜ ERTEM ALACAK

Çerkezköy Belediyesi’nin Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisinde katıldığı şimdiki yarışmanın ödül töreninin 26 Eylül Çarşamba günü İstanbul Taksim’de Martı Otel’de gerçekleştirileceğini söyleyen İnce, “Belediyemizin kaçıncı olduğu ödül töreninin olduğu gün açıklanacak ve dereceye girmemiz halinde ödül Belediye Başkanımız Ali Ertem’e takdim edilecek” diye konuştu.

 

ULUSAL KANALDA YAYINLANACAK

Marmara Belediyeler Birliği’nin bölgede 11 il 234 üye belediyeye sahip bir yerel yönetim birliği olduğunu söyleyen Gökhan İnce, “Son yıllarda yönetim, altyapı, çevre, sosyal-kültürel gibi alanlarda da proje yarışmaları açıldı” dedi. Çerkezköy’ün isminin bölgedeki diğer belediyelerin arasında öne çıkmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken İnce, yarışmanın ulusal TV kanallarında (TRT) yayınlanacağını belirtti. 

 

ÖDÜL TÖRENİNE BAKANLAR DA KATILACAK

Ödüllerin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla verileceğini söyleyen Gökhan İnce, “Son yıllarda kamu ve özel sektörde proje bazlı çalışmalar öne çıkmaktadır. Herkes daha iyi bir Türkiye oluşturmak için harcadığı emeklerin boşa gitmediğini görmek ister. Bu tür yarışmalarla çalışmaların değerlendirildiğini görmek bizler için mutluluk verici bir tablodur” ifadelerini kullandı. Çerkezköy’ün çevreye duyarlı, temiz üretimi benimsemiş, sosyo-ekonomik yapısı güçlendirilmiş örnek bir sanayi kenti olduğunu belirten Dr. Gökhan İnce, projede emeği geçen herkese ve projeyi ödüle layık gören Marmara Belediyeler Birliği’ne teşekkür etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10