İnsanı yaşat ki devlet yaşasın

Tekirdağ Valiliği’ne atandığı günden bu yana halkla iç içe olan Vali Ali Yerlikaya, köy ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün Tekirdağ merkeze bağlı 4 köyü ziyaret ederek köylülerle bir ar

Tekirdağ 17.09.2012 20:50:00 0
İnsanı yaşat ki devlet yaşasın

 Çerkezköy Haber - 15 Ocak 2013 tarihine kadar toplam 257 köyü de ziyaret edecek olan ve şuana kadar Saray’daki 3 köyü ziyaret eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Pazar günü de il merkezine bağlı bazı köyleri ziyaret etti.

 

BEREKET YAŞLILARLA BERABERDİR

İlk olarak Nusratlı Köyü’nü ziyaret eden Vali Yerlikaya, köy meydanında köy muhtarı ve köy halkı tarafından karşılandı. Köylülerle sohbet eden Yerlikaya “Hiçbir ayrım yapmaksızın devletin tüm imkanlarını vatandaşlarımız için seferber ediyoruz. Bu doğrultuda ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ felsefesini esas alıyoruz” dedi. Köy Muhtarı Fikri Urhan’dan köyün sorunlarına ilişkin bilgi alan Yerlikaya, köyün en yaşlı kişisi olan 90 yaşındaki Murtaza Vural’ı örnek göstererek, bir toplumun en temel değer taşlarından birisinin yaşlılar olduğunu söyledi ve “Bereket yaşlılarla beraberdir” dedi. Köyde 40 yıldır sigara içen ve tiryakisi olan bir vatandaştan da sigarayı bırakma sözü alan Vali Yerlikaya, kendisine ikram edilen üretimi köyde yapılan yerli üretim balın tadına baktı. En kısa sürede tekrar köyü ziyaret edeceğini belirten Yerlikaya, buradan Seymenli Köyü’ne geçti.

 

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Seymenli Köyü’nde geçtiğimiz günlerde evi yanan Bekir Güler’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yerlikaya, daha sonra köy meydanında köy muhtarı Selami Buran ve köylülerle bir araya geldi. Köy muhtarından köyün sorunlarına ilişkin bilgi alan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Biz Tekirdağ’ı Tekirdağ’ın da bizi tanıması konusunda gayret göstereceğiz” dedi. Ziyaret sırasında köyde bir sünnet merasimine de denk gelen Yerlikaya, sünnet çocuğu ile de hatıra fotoğrafı çektirdi. Yerlikaya, yol üzerinde bulunan yumurta çiftliğinde de incelemeler yaptı.

 

DEĞERLENDİRİLDİKTEN SONRA GEREKEN YAPILACAK

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın 3. durağı Güveçli Köyü oldu. Köy muhtarı Hüseyin Kaya ve köylüler tarafından köy konağında karşılanan Yerlikaya, köyün sorunları üzerine köylülerle sohbet etti. Köy Muhtarı Hüseyin Kaya, 87 nüfuslu köylerinin şuan için hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını belirterek, yapımı sırasında eksik kalan 600 metrelik yolun kaplamasının yapılması ve 284 metre rakımlı köylerinde 100 dekar alanda üretimi yapılan elma ağaçlarından üretilen elmaların leke yapmaması için erken uyarı sisteminin kurulması için destek istedi. Vali Yerlikaya da konunun uzmanlarca incelenip köyün konumunun bu cihaz için uygunluk durumu değerlendirildikten sonra gerekenin bir an önce yapılacağını belirterek “Köy ile ilgili olarak duyduklarım beni çok memnun etti, Allah ağzınızın tadını bozmasın ve ömrünüze ömür katsın” dedi.

 

SIK SIK ZİYARETİNİZE GELECEĞİM

Göreve başladığı günden bu yana Tekirdağ’da alışılagelmişin dışında vatandaşlarla kaynaşarak ezber bozan Vali Yerlikaya, son olarak, tarihi çok eskilere dayanan daha önce nahiye merkezliği de yapan şimdi ise köy olarak kayıtlarda yer alan İnecik Köyü’nü ziyaret etti. Burada muhtar Mehmet Güner ve köy halkı tarafından coşkuyla karşılanan Yerlikaya, muhtardan köyün sorunlarına ilişkin bilgi aldıktan sonra köy halkı ile bir süre sohbet etti. Aralarındaki sevgi bağının güçlü olabilmesi için bu ziyaretlerin sık sık olacağını dile getiren Vali Yerlikaya, köyün en yaşlısı olan Süleyman Dede ile köyün geçmişine dair bir nostalji yaptı.

 

OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ali Yerlikaya, Okul Müdürü Erhan Gündoğan’dan taşımalı eğitim yapan İnecik ilkokulunun durumu ile ilgili bilgi aldı ve ilköğretim okuluna giderek incelemelerde bulundu. İnecik köyünün yıllardır hamam kültüründe ismi geçen bir köy olduğu bilgisini alan Yerlikaya, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarımının yapılması istenen tarihi İnecik Hamamını ve tarihi camiyi de ziyaret ederek, bu tarihi yerlerin bir an evvel eksiklerinin tespit edilerek onarımının yapılacağını belirtti. Köyde Hüseyin Elmas isimli vatandaşlar da konuşan Yerlikaya, Elmas’ın evinin uzak olduğunu ve eve gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine yaşlı adamı makam aracıyla evine kadar bıraktı. Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet ziyaretler esnasında köylülerle hatıra fotoğrafı çektirerek köyden ayrıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10