Vaatlerimizin yüzde 80’ini yerine getirdik

Ali Ertem’in yokluğunda Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na vekalet eden Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Çerkezköy 17.09.2012 21:51:00 0
Vaatlerimizin yüzde 80’ini yerine getirdik

 NARİN CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI

İncelemelere Narin Caddesi’nden başlayan Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan, “Narin Caddesi’ndeki çalışmalar tamamlanmak üzere. Cadde birkaç gün önce trafiğe açıldı. Ağaçlandırma çalışmaları ve yarım kalan kaldırım yapımının ardından 1 hafta içinde buradaki çalışmalarımızı noktalayacağız” dedi. 

 

1. ETAP TAMAMLANIYOR

Çerkezköy Belediyesi 1. etap sıcak asfalt kaplama çalışmalarının Mimar Sinan Caddesi’nde sona ereceğini söyleyen Ahmet Azcan, “Mimar Sinan Caddesi’nde gerçekleştirilen asfaltlama çalışmaları ile birlikte aynı zamanda yolların Narin Caddesi’ne bağlantıları da yapılıyor” dedi.

 

EKİM’DE START VERİLECEK

Birinci etap asfaltlama çalışmaları kapsamında Mimar Sinan Caddesi ve çevresi için 3 bin ton asfalt malzemesi kullanıldığını kaydeden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ise çalışmaların 2 ekip ve 2 finisher makinesi ile yapıldığını belirtti. 2. etap asfaltlama çalışmalarının Fatih ve Kovsalı Caddeleri ve civarında gerçekleşeceğini söyleyen Gümüş, “Proje ihale aşamasında. Çalışma kapsamında 13 bin tonluk asfaltlama yapılacak” dedi ve 2. etabın Ekim ayında start alacağını kaydetti.

 

HİZMET HALKA ZAMANINDA ULAŞIYOR

Fatih Mahallesi Kartal Sokak ve Tamer Sokak’ta yapılan köprüleri de yerinde inceleyen Ahmet Azcan, “Halk çöpünün dökülmesini, yollarının yapılmasını, suyunun akmasını ister. Yapılan tüm bu çalışmalar hem halkımız hem de Çerkezköy Belediyesi için gurur kaynağıdır. İlçemiz, Trakya’nın en hızlı gelişen belediyesidir. Belediye Başkanı’ndan meclis üyelerine, İdari müdürlerden personeline herkes uyum içerisinde çalışıyor. Bu sayede hizmet zamanında halka ulaşıyor” diye konuştu.

 

TREDAŞ’I BEKLEDİK

Bazı kesimlerin yapılan çalışmaları seçim yatırımı olarak değerlendirdiğini söyleyen Azcan, “Şuan yapılmakta olan asfaltlama çalışmalarının projeleri 8 ay öncesinden hazırlamıştık fakat Tredaş’ın bölgede yapması gereken çalışmaları beklemek zorundaydık” dedi.

 

SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Belediye Başkanı Ali Ertem’in gitmeden önce çalışmaların aksamaması için kendisine direktifler verdiğini kaydeden Azcan, “Sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Halkımıza verdiğimiz tüm sözleri tutacağız. Vaatlerimizin yüzde 80’lik kısmını yerine getirdik. Eksiklerimizin farkındayız fakat onlar için de projelerimiz hazır. Belediye olarak kışa hazır bir şekilde gireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ESKİ KÖPRÜ YIKILACAK

Kartal Sokak’taki köprünün yapım çalışmalarının tamamlandığını ve trafiğe açıldığını söyleyen Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Eski köprünün altında PTT’ye ait hatlar mevcut. Bunların buradan kaldırılmasını bekliyoruz. Daha sonra eski köprüyü yıkacak ve derenin ıslah çalışmalarına başlayacağız” dedi.

 

STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR

Tamer Sokak’ta yapılan köprünün konum olarak oldukça stratejik bir noktada yer aldığını ifade eden Gümüş, “Köprünün bir tarafından okul var cami yok, diğer tarafında ise cami var okul yok. Köprü sayesinde insanlar hem okula hem camiye ulaşımda sıkıntı yaşamayacaklar” diye konuştu. Kemal Gümüş, köprünün yol bağlantılarının da kısa sürede yapılacağını ve trafiğe açılacağını, akabinde de köprü altındaki derenin kenarlarının betonla kaplanarak olabilecek toprak kaymalarının da önüne geçileceğini ifade etti.

 

ZEMİN BETONU DÖKÜLDÜ

Ahmet Azcan ve Kemal Gümüş daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yeni binasının yapım çalışmalarını yakından inceledi. Ekiplerin temel atma için son hazırlıkları yerine getirdiğini söyleyen Gümüş, “Zeminin betonu döküldü. En kısa sürede temeli atmak istiyoruz. Çok yakında bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz” dedi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10