Eksiklerimizi hep birlikte gidermeliyiz

Çerkezköy’de İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Yağmura rağmen yapılan törenler, hükümet konağında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı, İmam Hatip Orta Okul

Çerkezköy 18.09.2012 19:58:00 0
Eksiklerimizi hep birlikte gidermeliyiz

 Çerkezköy Haber – 2012-2013 eğitim öğretim yılının İlköğretim Haftası açılış töreni dün Hükümet Konağı'nda Atatürk Anıtı'na Çelenk sunumuyla başladı, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi'nde yapılan programla sona erdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı açılış töreni çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

YAĞMUR ALTINDA ÇELENK SUNUMU

Hükümet konağı önünde yağmur altında gerçekleşen çelenk sunumunun ardından program, bu yıl eğitim öğretime açılan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’nda devam etti. Okulun bahçesinde yapılması gereken program yağmur nedeniyle okul içerisinde yapıldı.

 

EĞİTİME DESTEK VERENLERE TEŞÜKKER MESAJI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Kurucu Müdürü İsa Çetin, eğitimin önemine değinerek, “Öğrencilerimizin en temel hakları olan eğitim öğretimdeki paylarının dağıtımına başlandığı yeni bir eğitim yılına giriyoruz. Yeni bir öğretim yılı yeni beklentilerle başlar. Bizler büyükler olarak çocuklarımızdan başarıyı, çalışmayı, okumayı, sabretmeyi beklerken, bu beklentilerimi önce bizler yerine getirmek için gayret göstermeliyiz. Tüm ülkemizde olduğu gibi Çerkezköy’de de yeni eğitim yuvalarımız hizmete açıldı. Eğitim yuvalarımızı çocuklarımıza kazandıran herkese teşekkür ediyoruz. Biz eğitimciler olarak verilen bütün bu desteklerle daha iyi şartlarda eğitim verme gayretinde olacağımızı belirtiyor, ilköğretim haftasının ülkemize, ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

EĞİTİME ŞİİRLERİYLE MERHABA DEDİLER

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programda 5-D Sınıfı öğrencisi Melisa Ceyda Ceylan ‘Okul Dönüşü’, 5-E Sınıfı öğrencisi Deniz Metin ‘İlköğretim haftası’ ve 5-C Sınıfı öğrencisi Merve Karaca, ‘Yeni Ders Yılı’ adlı şiirlerini seslendirdiler.

 

EKSİKLERİMİZİ BİRLİK İÇİNDE GİDERECEĞİZ

Şiirlerin okunmasının ardından konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, “Çerkezköy’de 40 binin üzerinde öğrencimiz bu yıl eğitim görecek. Bin 300’ün üzerinde öğretmenimiz ise eğitim verecek. Bizler eğitimciler olarak en iyi şekilde eğitim verme gayretindeyiz. Elbette eksikliklerimiz var. Bu eksikliklerimizi hep birlikte giderme gayretinde olmalıyız. İlçemizde eğitime yeni açılan eğitim kurumlarımız hayırlı olsun. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, ayrıca kaymakam Ayhan Bayhan’ın izinde olması nedeniyle programa katılamadığını, vali yardımcısının da Tekirdağ’da bir programa katılması nedeniyle törenlere katılamadığını belirtti.

 

SİYASİLERİN İLGİSİ BÜYÜK OLDU

Dün saat 09.30’da çelenk sunumu ile başlayan ve İmam Hatip Ortaokulu’nda devam eden programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk korkmaz, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, HAS Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Aytekin Odunci, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Programın sonunda öğrenciler tüm katılımcıları kolonya ve şeker ikramıyla uğurladılar.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞPınar KORKMAZ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10