Kapaklı'ya şehit ateşi düştü

Bingöl’de önceki gün meydana gelen hain saldırıda şehit düşen 10 askerden birinin Kapaklı’da yaşayan Hasan Hüseyin Aydoğdu olduğu ortaya çıktı. Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun Kapaklı’daki

Çerkezköy 19.09.2012 13:51:00 0
Kapaklı

MART AYINDA ASKERE GİTMİŞTİ

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Beyazıt Caddesi No: 65’te amcası İsmet Aydoğdu ve dedesi Hüseyin Aydoğdu ile birlikte yaşayan Hasan Hüseyin Aydoğdu 1992/2 tertip olarak Mart ayında askere gitti. Acemi birliğini Isparta’da yapan ve usta birliği için Muş’ta görevlendirilen şehit Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle Bingöl’e gönderildiği öğrenildi.

 

KAPAKLI’DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Samsun'un Alaçam ilçesi Pelitbükü Sekecek köyüne kayıtlı olan Aydoğdu'nun annesi Hacer Aydoğdu’nun memleketi Samsun'da yaşadığı, babası Mustafa Aydoğdu’nun ise Düzce'de çalıştığı öğrenildi. Şehit olmadan iki gün önce ailesini arayıp koruma görevi için Bingöl'e gideceğini söyleyen Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun askere gitmeden önce de Beks Çorap Fabrikasında çalıştığı belirtildi. Asker ocağına Kapaklı’dan davul zurnalarla gönderilen Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun şehadet haberinin ardından, şehidin Kapaklı’daki evine dev Türk bayrağı asıldı.

 

AKRABALARI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan, Tugay Denetleme Subayı Fazıl Tan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez,  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Kapaklı Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da Aydoğdu ailesini ziyaret ederek onların acısını paylaştı. Acı haberi alan Şehit Aydoğdu’nun Kapaklı’daki yakınları otobüslerle Samsun Alaçam’a hareket etti. 2 kız ve 2 erkek kardeşi olan şehit Aydoğdu’nun cenazesi memleketi Samsun Alaçam’a bağlı Pelitbükü Sekecek Köyü’nde toprağa verilecek.

 

 


Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10