Servis araçları denetleniyor

Tekirdağ'da faaliyet gösteren okul servisleri, teknik donanım ve trafik kuralları açısından sıkı denetim altına alındı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekip

Tekirdağ 20.09.2012 18:10:00 0
Servis araçları denetleniyor

 SIKI DENETİM BAŞLADI

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Aykut Efe'nin de bizzat katıldığı denetimlerde, çocukların can güvenliğini sağlamak, servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve araçların belirlenen çalışma kurallarına uyup uymadıklarını gözlemlemek için denetimlere başlatıldı. Kusurlu bulunan araç sürücülerine trafik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle para cezası uygulandı.

 

YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan denetimlerde, okul servis araçlarının arkasında "Okul Taşıtı" yazısını kapsayan, renk, ebat ve şekilde yansıtıcı kuşak bulundurulmasına özen gösterilmesini istedi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Aykut Efe de, öğrenci ve rehber öğretmenlerin iniş ve binişlerinde kullanılacak, fren sistemine bağlı olmayan kırmızı ışıklı "Dur" işaretinin bulunmasına, öğrencilerin kolayca yetişebildikleri cam ve çerçevelerinin araçlarda sabit olmasına dikkat edildiğini ifade etti. Tekirdağ'da şehrin çeşitli noktalarında denetimlerin devam edeceğini söyleyen Efe, çocukların can güvenliğini ön planda tuttuklarını ifade ederek, denetimlerin yıl içerisinde aralıksız devam edeceğini ve kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemin uygulanacağını belirtti.

 

Haber / Cihangir ARIK

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10