Sistemdeki tıkanıklık, uzaktan eğitim ile çözülür

Teknikerler Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Öklük, Namık Kemal Üniversitesi Profesörlerinden Bülent Eker ile bir araya geldi.

Tekirdağ 21.09.2012 19:55:00 0
Sistemdeki tıkanıklık, uzaktan eğitim ile çözülür

 UZAKTAN EĞİTİM MODELİ

Namık Kemal Üniversitesi’nin uzaktan eğitim birimi kurucusu olan Prof.Dr.Bülent Eker görüşmede ülke genelinde yaklaşık 45 üniversitede uzaktan eğitim modeli kurulduğunu, bu modelin senkron ve asenkron olarak yani izleme metodu şeklinde uygulanabileceğini belirtti.

 

BÜYÜK TALEP VAR

Teknikerler Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Öklük de Namık Kemal Üniversitesi’nin bir ilke imza atmasını beklediklerini ifade ederek “Uzaktan eğitim sisteminin mutlaka hayata geçmesini bekliyoruz. Bu yönde çok büyük talep var. Özellikle teknik branşlarda uzaktan eğitime ihtiyaç duyuyoruz. Üniversitelerde madem uzaktan eğitim sistemleri kuruldu bunun mutlaka yaygınlaşması gerekir” dedi. Namık Kemal Üniversitesi’nin büyük bir atılım ve yükseliş içerisinde olduğunu izlediklerini ve bundan da büyük mutluluk duyduklarının belirten Öklük “Gerekli altyapı sağlayıcı kalifiye personel ve bilgi işlem desteğinin sağlanarak kurgunun kurulmasını bekliyoruz. Sistemdeki tıkanıklık uzaktan eğitim ile çözülür. Müfredat hazırlıklarına başlanarak iki yıllık mezun istekli olan herkesin lisans tamamlamasına imkan sağlanmalıdır” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER


0282 726 91 91
0282 747 65 10