Çevre konusunda taviz yok

İlçe ziyaretlerini sürdüren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, önceki gün de Malkara’yı ziyaret etti.

Malkara 21.09.2012 20:06:00 0
Çevre konusunda taviz yok

 TUTAMAYACAĞIMIZ SÖZLER VERMEYECEĞİZ

Hükümet Konağı önünde Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İlçe protokolü ve İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından karşılanan Yerlikaya, daha sonra kaymakamlık makamına geçti. Vali Yerlikaya burada yaptığı konuşmada “Gittiğimiz her yerde her zaman dile getirdiğimiz bir şey var. O da samimiyet ve eşitlik. Zamanı geldiğinde sırası ile tüm STK’larımızı ziyaret edeceğiz. O yerin sorunlarını onlardan da görüş alarak çözmeye çalışacağız. Şehrimizle ilgili olarak sanayinin hakkı verilmeye çalışılırken de ilimizin ve ilçelerimizin aynı zamanda bir tarım ve ticaret merkezleri olduklarını gerçekliğini de göz ardı etmeyeceğiz. Bu doğrultuda tutamayacağımız sözler vermekten de her zaman uzak duracağız” dedi. Yerlikaya, Kaymakam Mahmut Halal’dan da ilçe hakkında brifing aldı.

 

ÇOK ŞEY DEĞİŞMİŞ

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Hükümet konağı önündeki açık çay bahçesinde ve yolun karşısındaki Taksi durağında vatandaşlarla ve esnafla selamlaşan Vali Yerlikaya, İlçe Jandarma Komutanlığına kadar olan yol boyunca hizmet veren dükkân ve işletmelere uğrayarak esnafla selamlaştı. Taksi Durağı’ndaki esnaflarla sohbet eden Yerlikaya “Malkara’yı ilk olarak 1994 yılında Kaymakam Turan Eren’i ziyaret etmeye geldiğinde gördüm. O günden bugüne çok şeyin değişmiş olduğunu gözlemledim” dedi.

 

EMNİYET VE JANDARMAYI ZİYARET ETTİ

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanı Sedat Akbıyık’ı ziyaret eden Yerlikaya ilçenin asayiş durumu hakkında bilgi aldı. Malkara Belediye Başkanının ilçe dışında olması nedeni ile Belediyeyi ziyarete gidemediğini belirten Yerlikaya, bu ziyareti de ilerleyen günlerde gerçekleştireceğini söyledi. Jandarma Komutanlığı’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçen Vali Yerlikaya’yı İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan ve emniyet personeli karşıladı. Yerlikaya burada da İlçe Emniyet Müdüründen ilçenin asayiş durumuyla ilgili brifing aldı.

 

ÇEVRE KONUSUNDA TAVİZ YOK

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Malkara Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, sanayi bölgesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Yerlikaya, ziyarette yaptığı konuşmada, 6. sanayi tesisini yerinde incelediklerini söyledi. İnşaatları, işlemleri, ruhsatları ve raporları tamamlanan her firmaya yatırım konusunda izin verileceğini belirten Yerlikaya, çevre konusunda yasal mevzuattan taviz verilmeyeceğini vurguladı. Malkara Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk ruhsat alan fabrikası olan Doğuş Teknik fabrikasını da ziyaret eden Yerlikaya, çalışmalar hakkında fabrika sahibi Cemal Bal’dan bilgi aldı.

 

BELDE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Malkara’da yapılan ve yapılacak olan sanayi tesislerinin Malkara ekonomisine canlılık katacağını belirten Yerlikaya, daha sonra Balabancık beldesine geçti. Belde Belediyesi önünde Balabancık Belediye Başkanı Şaban Sayılır ve belde sakinleri tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, Belediye Binasına geçerek beldenin genel durumu ile ilgili bilgi aldı. Belediye ziyaretinden sonra belde merkezindeki kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Yerlikaya “Her zaman vatandaşların hayır dualarını almayı hedefleyen bir hizmet anlayışıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Bu doğrultuda hiçbir zaman aramıza sözle ilgili bir kalp eğriliği girmesin, biz girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Vali Yerlikaya ile sohbet eden bir vatandaş da ayçiçeği tarımı yapılan arazilerine gidişin kolay hale gelebilmesi için 12 kilometrelik stabilize yollarına asfalt yapılmasını isteyerek “Bu yolun yapılması durumunda 40 kilometre tasarruf sağlayacağız” dedi. Vali Yerlikaya, sohbet sırasında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10