Girişimci adaylarına eğitim

KOSGEB ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamında 4 eğitim daha yapılarak bölgede elli üçüncü eğitimin gerçekleşmesi kararı alındı.

Tekirdağ 21.09.2012 20:07:00 0
Girişimci adaylarına eğitim

 100 BİN TL’LİK DESTEK

İş kurmak isteyen girişimcilere yönelik düzenlenecek olan eğitimlerin, 22 Eylül – 02 Kasım 2012 tarihlerinde Tekirdağ Merkez, Çorlu ve Çerkezköy’de gerçekleştirileceğini ifade eden KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, eğitimlerin ücretsiz olacağını belirterek eğitimlere katılan girişimci adaylarına, yeni bir iş kurmaları durumunda KOSGEB tarafından 100 bin TL’lik destek kapılarının açılacağını söyledi.

 

53. EĞİTİM GERÇEKLEŞECEK

KOSGEB’ in çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu protokoller çerçevesinde bugüne kadar 49 eğitim verildiğini ifade eden Cebeci, “Bugüne kadar toplam 49 eğitim verdik. Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz bu protokol ile 4 eğitim daha vereceğiz” dedi. Bölgedeki girişimciliğe yönelik farkındalığın arttığına değinen Cebeci çeşitli kurum/kuruluşlarla yaptıkları bu işbirliği protokolleri sayesinde, artan farkındalık ile paralel olarak artan eğitim taleplerinin giderildiği belirtti.

 

30 BİN TL’YE ÇIKARILDI

Kendi iş yerini kurmak isteyenler için bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan yeni girişimci desteği kapsamında verilen hibe desteğinin 27 bin TL’den 30 bin TL’ye çıkarıldığını söyleyen Özay Cebeci, “KOSGEB icra komitesinde alınan kararla, girişimcilerin kuracakları işletme için işletme kuruluş giderleri desteği 3 bin TL, kuruluş dönemi Makine Teçhizat Ofis Donanım ve Yazılım desteği 15 bin TL, işletme giderleri desteği 12 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL olarak uygulanacak” diyerek destek oranlarının 1.ve 2. bölgede kadın ve engellilerde yüzde 70, erkeklerde yüzde 60 olduğunu söyledi.

 

KİRA DA DESTEK KAPSAMINDA

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, değişen girişimcilik destek programı çerçevesinde girişimcilerin tutunma devresindeki en önemli gider kalemi olan kiranın da artık girişimcilik destek programı kapsamında desteklenebildiğini ifade etti. Bölgemizin girişimcilik farkındalığı oluşturmak bakımından çok fazla çalışılması gereken bir bölge olduğunu ifade eden Cebeci, bu süreçte her zaman işbirliği konusunda açık tutum sergileyen Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10