Mezun olmadan iş teklifi alıyorlar

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Genel Sekreteri Ali Ağbal, ÇEMYO’nun yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduğunu belirtirken, Veliköy’de yapılması planlanan yerleşkenin de

Çerkezköy 21.09.2012 20:08:00 0
Mezun olmadan iş teklifi alıyorlar

 Çerkezköy Haber- Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 dönemi kayıtları devam ediyor.

 

445 ÖĞRENCİ ALINACAK

2012-2013 eğitim-öğretim döneminde toplam 445 yeni öğrenci kaydı yapılacağını belirten ÇEMYO Genel Sekreteri Ali Ağbal, “Şuana kadar 422 öğrenci kaydını yaptırdı. Kayıtlarımız 1 Ekim tarihine kadar devam edecek. Yeni eğitim-öğretim dönemine tam kapasite ile başlayacağız” dedi.  

 

EN POPÜLER PROGRAMLARI VERİYORUZ

ÇEMYO’nun 2012-2013 döneminde toplam 6 program ile eğitim vereceğini belirten Ağbal, “6 programdan 3’ünün ikinci öğretimi de var” dedi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Lojistik Programı’nın 1. ve 2. öğretim olarak görüleceğini söyleyen Ağbal, “Diğer programlarımız ise son zamanlarda oldukça popüler olan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Tekstil Teknolojisi ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği programlarıdır” diye konuştu.

 

2 BİN 500 TL İLE İŞBAŞI YAPIYORLAR

ÇEMYO programlarında eğitim gören öğrencilere mezun olmadan iş teklifleri gelmeye başladığını ifade eden Ali Ağbal, “Bu programlardan mezun olan öğrencilerimiz 2 bin-2 bin 500 TL ile iş başı yapabiliyor” dedi. Ağbal, ÇEMYO’daki tüm programların ülkedeki en popüler meslek dallarına hitap ettiğini kaydetti.

 

26 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ EĞİTİM VERECEK

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl 16 kadrolu öğretim görevlisi ile hizmet vereceğini söyleyen Genel Sekreter Ağbal, “Bunun yanı sıra üniversitemizin diğer birimlerinden gelen hocalarımızdan ve bölgemizdeki fabrikalarda hizmet veren işinin uzmanlarından oluşan 10 görevli de çocuklarımıza eğitim verecek” diye konuştu.

 

HAFTADA 1 GÜN UYGULAMALI EĞİTİM

Özellikle kentteki fabrikalarda görev yapan alanının uzmanı birim amirleri tarafından öğrencilere verilecek olan uygulamalı eğitimlerin çok faydalı olacağına dikkat çeken Ağbal, “Bu eğitimlerden biri de BSH Ev Aletleri Fabrikası’nın Teknik Hizmetler Müdürü Joachim Kuntze tarafından haftada 1 gün BSH İtfaiye Tesisleri’nde uygulamalı olarak verilecek” dedi.  

 

2013-2014’E YETİŞECEK

Veliköy’de yapılması planlanan yerleşke çalışmaları hakkında da bilgiler veren Ali Ağbal, “Veliköy Belediyesi ile NKÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Veliköy Belediyesi tarafından çalışmanın finansmanı sağlandı. İhale çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz ihale yapılacak. Projenin yer tesliminden itibaren yaklaşık 200 gün içinde tamamlanması öngörülüyor” dedi ve Veliköy’de yapılacak olan yerleşkenin 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceğini ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10