Kayıtsız kalamayacağımız için istifa ediyoruz

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2009 yılından itibaren yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Rahmi Yılmaz, Gürkan Kesim ve Mehmet Salih Yılmaz, dün saat 16.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odas?

Çerkezköy 24.09.2012 18:28:00 0
Kayıtsız kalamayacağımız için istifa ediyoruz

 DAVALAR DEVAM EDİYOR

Göreve başladıkları günden beri ÇTSO’nun muhasebe kayıtlarının düzgün olmadığını, gelir ve gideri kontrol eden bir sistemin olmadığını ifade ettiklerini belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Genel Kurul Delegesi Rahmi Yılmaz, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na müracaat ederek odamızdaki hesap ve işlemlerin incelenmesini talep ettik. Yapılan teftişler sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Selma Uğurlu hakkında yapmış olduğu yolsuzluklar nedeniyle Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na 4 ayrı dosya halinde suç duyurusunda bulundu. Uğurlu hakkında açılan davalar hala devam ediyor” dedi.

 

ÖNERGEMİZ OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Teftiş raporunun 85.maddesinde, Selma Uğurlu’ya maaş göstergelerinde değişiklik yapmak suretiyle fazla ve yersiz maaş ödemesi yapıldığının tespit edildiğini söyleyen Rahmi Yılmaz, “Yönetim Kurulumuz, Selma Uğurlu’nun işe girdiği tarihten itibaren aldığı tüm aylıkların hesaplattırılması ve oda lehine çıkacak miktarın kendisinden yasal faiziyle birlikte geri istenmesi konusunda bakanlık tarafından görevlendirildi. Ayrıca Uğurlu’ya kanun dışı ödenen, kasa tazminatının kesilmesi ve bugüne kadar kendisine ödenen miktarların odaya iadesi istendi. Genel Sekreterin odadan aldığı fazla maaş, kaza tazminatı ve diğer ödemelerin geri iadesi hakkında 9 kişilik yönetim kurulumuzda önerge vermemize rağmen, önergemiz Dursun Ali Tever, İsmet Bilecen, Tahsin Kırmızıgül, Ertan Selvili ve Mustafa Asbaş’ın red oyları ile reddedildi” dedi.

 

YASA DIŞI ÜCRETLERİN ODAYA İADESİ SAĞLANDI

Selma Uğurlu’nun 8 yıl izinsiz ve bakanlığın onayı olmadan yetkisiz olarak Ticaret Sicili Memurluğu görevini yürüttüğünü, kapasite raporu, ekspertiz, bilirkişi raporları ve şirket kuruluş kayıt ücretlerinden, meclisin belirlediği ücretlerden 7-10 kat daha fazla ücret aldığını iddia eden Rahmi Yılmaz, “Bu durum üyelerden gizlendi. Uğurlu, bu belgelerden şahsına kanundışı raportör ücreti aldı. Kanun dışı alınan raportör ücretlerinin odamıza iadesi sağlandı” dedi. 

 

SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRIDA BULUNDULAR

Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun yapmış olduğu yolsuzlukları belgelerle ortaya çıkardığını belirten Rahmi Yılmaz, “Bu konunun görüşüldüğü sırada Selma Uğurlu ve oda çalışanı yeğeni Burak Cebeci şahsıma sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Yapılan sözlü ve fiili saldırının karşılığı 657 sayılı Devlet Memuru Kanunun 125.maddesine göre memuriyetine son verilmesi ve iş akdinin fesih edilmesidir. 5174 sayılı Ticaret ve Sanayi Odaları Kanunu’nda, genel sekreterin görevine son verme yetkisi ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulundadır” ifadelerini kullandı.

 

İŞ AKDİNİN FESHİNİ ÖNERDİK

19 Eylül’de yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısında Selma Uğurlu’nun kendisine yapılan saldırıdan dolayı, iş akdinin feshedilmesini önerdiklerini söyleyen Yılmaz, “Bu önerimiz de Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Yönetim Kurulu üyeleri İsmet Bilecen, Tahsin Kırmızıgül, Ertan Selvili ve Mustafa Asbaş’ın oylarıyla reddedildi. Tüm bu hususlar müfettiş raporları, resmi belgeler ve Çerkezköy Adliyesi'nde halen yargılanması devam eden dosyalarla sabittir. Söylemlerimiz iddia değil resmi belgelerle ispat olunan gerçeklerdir” şeklinde konuştu.

 

SÖYLEMLERİMİZ İDDİA DEĞİL, GERÇEKTİR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun, odada yapılan hukuk dışı uygulamalar, yolsuzluk ve usulsüzlüklere karşı gereğini yapamadığını öne süren Rahmi Yılmaz, “Yönetim kurulu arkadaşlarım Gürkan Kesim ve Mehmet Salih Yılmaz ile birlikte odaya yapılan kanun dışı uygulamalara kayıtsız kalamayacağımız ve bizi seçen üyelerimize karşı görev ve sorumluluklarımızı bu şartlar altında yerine getiremeyeceğimiz için istifa ediyoruz” dedi.

 

ÜLKER DE İSTİFA ETTİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 17 Eylül’de yaşanan kavga olayının ardından Meclis Başkanı İsmail Akın, meclis Başkan Yardımcıları Süleyman Kozuva, Dengiz Serin, Meclis Üyeleri Ahmet Çetin, Sebahattin Hasanoğlu, Ahmet Türker, Mesut Görgün istifa etmişti. Bugün de istifalar devam etti. Yönetim Kurulu Üyeleri Rahmi Yılmaz, M.Salih Yılmaz ve Gürkan Kesim istifa ederken,  meclis üyesi Taha Ülker de istifa etti.


 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10