Çerkezköy’de sağlıklı hizmet veremiyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Trakya Bölge Müdürü Mehmet Yıldırım, önceki gün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e yaptığı ziyarette, ilçede yeni bir Tapu Kadastro bin

Çerkezköy 25.09.2012 19:41:00 0
Çerkezköy’de sağlıklı hizmet veremiyoruz

 Çerkezköy Haber- Tapu Kadastro Trakya Bölge Müdürü Mehmet Yıldırım, Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu ile birlikte önceki gün saat 15.00’da Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti.

 

ÖZELLİKLE GÖRMEK İSTEDİM

41 yıl önce Trakya’da görev yaptığını ve yıllar sonra tekrar bölgede görev almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Tapu Kadastro Trakya Bölge Müdürü Mehmet Yıldırım, “Tüm Trakya’da olduğu gibi Çerkezköy’de de gözle görülür değişiklikler, gelişmeler olmuş. Özellikle Ali Ertem’in bölgeye yaptığı katkıları yakından takip ediyordum. Bu nedenle kendisini özellikle görmek istedim” dedi.

 

2 DÖNÜM ARAZİ İSTEDİ

Tapu Kadastro kurumunun Çerkezköy’de sağlıklı hizmet veremediğini belirten Mehmet Yıldırım, “Kurumumuzun Çerkezköy’de hizmet verdiği bina fiziki olarak yeterli değil. Biz Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak ilçenizde 500 metrekare üzerine 5 katlı bir bina inşa etmek ve burada Çerkezköy halkına çok daha kaliteli bir hizmet vermek istiyoruz” dedi ve söz konusu bina için 1.5-2 dönümlük bir arazi talebinde bulundu.

 

250 METREKARELİK ALAN YETERLİ DEĞİL

Mevcut durumda 250 metrekarelik bir alanda hizmet vermeye çalıştıklarını fakat bunun yeterli olmadığını vurgulayan Yıldırım, “Yeni yapmayı planladığımız binanın bir katında kadastro işlemleri, bir katında tapu işlemleri yapılacak. Binanın bir katında toplantı ve konferans salonu bulunacak. Kalan kısımlar ise arşiv için ayrılacak. Çünkü bizim evraklarımız her 5 yılda ya da 10 yılda bir imha edilmiyor. Uzun yıllar arşivde muhafaza etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

5 YIL SONRA NÜFUS 400 BİN OLACAK

Tekirdağ ve Keşan’a yeni Tapu Kadastro Müdürlük binaları yapıldığını ifade eden Tapu Kadastro Trakya Bölge Müdürü Mehmet Yıldırım, “Çorlu’daki tapu müdürlüğümüzü de daha geniş bir alana taşıdık. Çerkezköy’ün 5 yıl içinde 400 bin nüfusa ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle söz konusu yeni binanın bir an önce yapılması şart” diye konuştu.

 

ÖNCELİĞİMİZ İLÇE MERKEZİNDE OLMASIDIR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy’ün arsa fukarası bir belediye olduğunu belirterek, “İlçe merkezinde arsa sıkıntısı yaşıyoruz. Fakat yine de araştırmalarımızı yapacağız. Gerekirse hazineye ait arsalar için ilgili mercilere başvurularda bulunacağız. Bizim önceliğimiz söz konusu binanın insanların yoğun olduğu ilçe merkezinde yapılmasıdır. Bunun mümkün olmaması halinde Kapaklı’da arayışlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10