Engelliler okulunda eğitim çıkmazı

Eğitime gönül veren hayırsever vatandaşlar, Müjgan ve Serkan Karagöz çifti tarafından engelli çocukların eğitimi yararına yaptırılan okul, 6 ay önce teslim edilmesine rağmen eğitime açılamadı.

Çerkezköy 25.09.2012 19:41:00 0
Engelliler okulunda eğitim çıkmazı

 Çerkezköy Haber - 3 yıl önce yapımına başlanan ve İl Özel İdare Müdürlüğü ile ortaklaşa yapımı tamamlanan Çerkezköy Müjgan – Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin bu yıl eğitime açılması beklenirken, yeni sistemle birlikte yapılan değişiklik nedeniyle beklenen eğitimi veremiyor.

 

MÜFETTİŞ RAPORU SORUN OLDU

İlk aşamada, İlköğretim İş Okulu adı altında hafif engelli çocukların eğitimi için yaptırılan okulun, bölge müfettişinin raporu doğrultusunda yüksek engelli çocukların eğitim alması için Özel Eğitim Okulu olarak değiştirilmesi gündeme geldi. Bu nedenle eğitime başlanamayan okulun iç donanımı halen yapılamazken, malzemelerin önümüzdeki günlerde geleceği belirtildi.

 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTENİYOR

Eğitimci öğretmenleri dahi henüz belli olmayan okulda şu günlerde sadece okul müdürü görevinin başında bulunuyor. Hayırsever vatandaşlarla imzalanan protokolde, ‘Hafif Engelli İş ve Eğitim İlköğretim Okulu’ olarak bilinen okulun ismi, Özel Eğitim Merkezi adı altında, Ana Okul, İlköğretim ve Orta Okulu olarak değiştirilmek istendiği belirtiliyor.

 

HAFİF ENGELLİLER MAĞDUR OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığının TİP Projesine göre, iş eğitim merkezi statüsünde yapımı tamamlanan okuldaki isim değişikliği nedeniyle Çerkezköy’de bulunan yüzlerce hafif engelli çocuk eğitimlerini alamayarak mağdur olacak. Değişiklik çerçevesinde Rehberlik Araştırma Merkezi’nin yüksek dereceli öğrenci arayışında olduğu iddia ediliyor.

 

OKULUN BÜYÜK BÖLÜMÜ ATIL KALABİLİR

Alınan bilgilere göre, okulun Engelli İş ve Eğitim Merkezi olarak hizmet vermesi halinde yaklaşık 150 ile 200 arasında öğrenciye eğitim verileceği belirtilirken, müfettiş raporuna göre değiştirilerek, Özel Eğitim Merkezi adı altında okulda sadece yüksek engelli 40 – 45 öğrenciye eğitim verileceği iddia ediliyor. Bu şekilde eğitim vermesi halinde 4 bin metrekarelik okulun büyük bölümü böylece atıl durumda bırakılmış olacak.

 

SORUNLAR ZİYARETTE ORTAYA ÇIKTI

Engelli öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra, sağlık sorunları başta olmak üzere, tiyatro, oyun alanları gibi önemli konular üzerinde de sosyal etkinliklerinin yapılacağı alanlarının düşünüldüğü okulda yaşanan olumsuz gelişmeler, önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yöneticilerinin okulu ziyareti sırasında ortaya çıktı.

 

VALİ YERLİKAYA’DAN TALİMAT

Engelli çocukları bulunan velilerin bu duruma tepki gösterdikleri öğrenilirken, okulu yaptıran hayırsever iş kadını Müjgan Karagöz’ün konuyla ilgili Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile bir görüşme yaptığı, Vali Yerlikaya’nın il milli eğitim müdürünü arayarak, sorunun kısa sürede çözülmesi ve okulun bira an önce hizmete açılması için talimat verdiği öğrenildi.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10