Binayı dinamitle yıktılar

Edirne'de, Kapıkule Sınır Kapısı'nın yanında kullanılmayan sağlık ocağı binası, 19 kolonuna konulan 25 kilo dinamitle patlatılarak yıkıldı.

Bölgede Gündem 26.09.2012 20:30:00 0
Binayı dinamitle yıktılar

Çerkezköy Haber - Edirne Valisi Hasan Duruer’in, 30 yıl önce yapılan ve uzun süre sağlık ocağı olarak kullanılan Edirne İl Özel İdaresi'ne ait zemin üzeri 3 katlı kullanılmayan binanın, kötü görüntü oluşturduğunu belirterek yıkılması talimatı vermesinin ardından uzman ekipler 3 hafta boyunca çalışarak binanın zemin ve birinci katındaki 19 ayrı kolona 25 kilo patlayıcı yerleştirdi.

 

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Patlama yapılmadan yaklaşık yarım saat önce Kapıkule Sınır Kapı yolu araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Tüm önlemler alındıktan sonra da yerleştirilen dinamitlerle binanın önemli bölümü yıkılırken ortalık toz bulutuyla kaplandı. Patlatma ekibinin başında yer alan Edirne İl Özel İdaresi Maden Mühendisi Yasin Yılmaz, planlandığı gibi bir yıkımın gerçekleştiğini ifade ederek “İçinde 1 ana taşıyıcı bulunan toplam 19 kolonla birlikte zeminle birlikte 4-5 katlı; 220 metrekare alana kurulu bir binaydı. Binanı yanında bir camii de bulunuyor. Yıkım sırasında camiinin camına bile zarar gelmedi Çünkü gerekli her türlü önlemleri aldık. Sadece tozla kirlendi. Üst katlara patlayıcı kullanmadık. Çünkü gökdelen yıkmıyoruz. Amacımız kırıcıya az iş çıkartmaktı. Çünkü patlayıcı daha ucuz maliyetli. Kırıcı da iki katlı binayı rahatlıkla yıkabilir. Zaten amacımız da buydu. Kırıcı makine şu an önümüzde sadece moloz yığını var” dedi. Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin ise, kamu hizmeti vermesi mümkün olmayan bu binanın her türlü tedbir alınarak dinamitle yıkıldığını söyledi. Binanın yıkılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

 

Haber / Cihangir ARIK

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10