Dualar şehitlerimiz için

Türkiye Kamu Sen Tekirdağ İl Temsilciliği, Genel merkezin aldığı karara uyarak okullarda, Maliye, Adliye ve Tarım İl Müdürlüğü önünde kamu çalışanlarına yönelik basın açıklamaları

Tekirdağ 26.09.2012 20:39:00 0
Dualar şehitlerimiz için

 ŞEHİT OLAYLARI SIRADAN OLAY GİBİ KARŞILANIYOR

Basın açıklamalarında son dönemde artan terör olaylarına değinilerek “Eli kanlı teröristler işi artık kamu görevlilerimize evleri önünde suikast düzenlemeye kadar vardırmıştır. Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri, tüm milletimizi derinden üzmektedir. Ancak yine son dönemde toplumumuzda teröre karşı bir duyarsızlık oluştuğu da gözümüzden kaçmamaktadır. Her gün neredeyse onlarca vatan evladımızı toprağa verirken, toplumumuz artık şehit haberlerini sıradan bir olay gibi karşılama noktasına getirilmiş, radyolar, televizyonlar rutin eğlence yayınlarına devam eder olmuşlardır. Toplumun teröre ve şehit haberlerine karşı duyarsızlaşması ve durumu kabullenmesi, belki de terörizmin kendisinden bile daha tehlikelidir” denildi.

 

YİĞİTLERİMİZ BU DUYARSIZLIĞI HAK ETMİYOR

Millet olma şuuruna erişmiş toplumlarda, ateşin yalnızca düştüğü yeri yakmaması gerektiği ifade edilen açıklamada “Yüce Türk milletinin bekası için birer birer toprağa düşen yiğitlerimiz, bu duyarsızlığı hak etmemektedir. Teröre tepki göstermek ve şehitlerimizin acısını paylaşmak, bu topraklarda yaşayan her Türk vatandaşının en önemli görevlerinden biri haline gelmiştir. Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (SAV) "Sizde kim bir kötülük görürse, önce eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmezse içinden buğz etsin, gönlünden imani tepkisini koysun. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir." diye buyurmaktadır. Bu bakımdan vatanımıza, devletimize ve milletimize kötülük edenlere karşı sessiz kalmayan, canlarını ortaya koyarak mücadele eden Mehmetçiklerimiz, her türlü övgüyü hak etmektedir. Ülkemizin bir bölümünde kan gövdeyi götürürken bu durumu yok saymak, her gün bir şehit evine ateş düşerken gülüp eğlenmek, millet olma bilincine vurulacak en büyük darbedir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10