Bir kıvılcım, bir ormanı kül eder

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi İtfaiye personelleri ve tüm itfaiyecilerin İtfaiye Haftasını kutladı.

Çerkezköy 26.09.2012 20:39:00 0
Bir kıvılcım, bir ormanı kül eder

 ACİL DURUMDA 110’U ARAMAK ÇOK ÖNEMLİ

İtfaiyecilerin zor ve önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Başkan Mandalı, "25 Eylül 1923 yılında çıkarılan kanunla belediyeler bünyesine katılan itfaiyecilik köklü ve eski bir teşkilattır. Her zaman göreve hazır 7 gün 24 saat görevlerini aksatmadan yürüten tüm Belediyeler itfaiye personelinin itfaiye haftasını kutluyorum. İtfaiyelerimiz halkımızın can ve mal güvenliğini koruma noktasında görevini layıkıyla yerine getirmeye devam etmektedir. İtfaiyemiz sadece merkezde değil ihtiyaç duyulduğunda; ilçe, belde ve köylerdeki ev işyeri yangınlarına da müdahale etmektedir. Unutmayalım ki, dikkatsizlik yüzünden bir kıvılcımın başlattığı yangın bir ormanı ve bir binayı kül eder. Tüm vatandaşlarımızın canı ve malı bizim için değerlidir. 110 İtfaiye kısa hattımızı vatandaşlarımızın unutmamasını ve acil durumlarda zaman kaybetmeden bildirmeleri çok önemlidir" dedi.

 

MODERNİZE EDİYORUZ

İtfaiye müdürlüğünü gerek personel gerekse de araç gereç ve donanım noktasında modernize etmeye çalıştıklarını ifade eden Mandalı, “İnşallah vatandaşlarımız itfaiyeye ihtiyaç duymazlar, o anı yaşamazlar ama öyle bir afeti duydukları anda da arkadaşlarımız fedakârca görev yapıyorlar” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10