Çerkezköy’de 46 kişi istihdam edilecek

Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında Milli Eğitim Baka

Çerkezköy 26.09.2012 20:41:00 0
Çerkezköy’de 46 kişi istihdam edilecek

 Çerkezköy Haber-  Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’deki okullarda 3 ay süreyle istihdam edilecek personeller, dün saat 10.00’da Türk Tekstil Vakfı Mesleki Eğitim Merkezi’nde belirlendi.

 

46 KİŞİ ÇERKEZKÖY’DE GÖREVLENDİRİLDİ

Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geliştirilen proje ile 3 ay süreyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların temizlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 200 personel istihdam edilirken, bunların 46 tanesi Çerkezköy’de bulunan okullarda görevlendirildi. Personel seçimleri dün saat 10.00’da Türk Tekstil Vakfı Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilirken, seçimlerde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, okul müdürleri, İŞ-KUR çalışanları ve okullarda çalışmak isteyen vatandaşlar hazır bulundu.

 

KURAYA GEREK KALMADI

Projeye başvuru yapanların sayısının, istihdam edilecek personel sayısını geçmemesi üzerine kura çekimi yapılmazken, yetkililer “46 kişi Çerkezköy’deki okullarda görev alacak. Başvuru sayısı 46’yı geçmediği için kura ile görevlendirme yapılmayacak. Herkes kendine en yakın okula yerleştirilmeye çalışılacak” bilgisini verdi. Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılacak katılımcıların, İŞ-KUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları gerektiğini de belirten yetkililer, “Kişilerin ayrıca 18 yaşını doldurmuş olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları; emekli, malul dul ve yetim aylığı almamaları; kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

 

ŞİKAYETLERİNİZİ BİLDİREBİLİRSİNİZ

Programın başladığı tarihten itibaren geriye doğru, en az bir yıl öncesine kadar yüklenicinin işyerinde çalışmış kişilerin programa katılamayacağını belirten yetkililer, bu şartları taşımadığı tespit edilen kişilerin program ilişkilerinin kesileceğini ve yapılan masrafların tahsil edileceği kaydedildi. Program esnasına katılımcılardan hiçbir ad altında ücret alınamayacağını da söyleyen yetkililer tarafından, “Programlara devam mecburidir. Kabul edilebilir mazereti olanlara Program sorumluları tarafından Program süresinin 1/20’si kadar izin verilebilir. Katılımcılar programların bölümlerindeki uygulamalarla ilgili her türlü şikayet, eleştiri ve önerilerini sözlü ve yazılı olarak İŞ-KUR ilçe müdürlüğüne bildirebilir” bilgisi verildi.

 

TEKİRDAĞ’DA 200 PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK

Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında Çerkezköy’deki 46 personelin yanı sıra Tekirdağ Merkezdeki okullarda 10, Çorlu’daki okullarda 68, Hayrabolu’daki okullarda 13, Malkara’daki okullarda 13, Marmara Ereğlisi’ndeki okullarda 12, Muratlı’daki okullarda 14, Saray’daki okullarda 18 ve Şarköy’deki okullarda 6 personel istihdam edilecek.

 

Haber / Pınar KORKMAZ - Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10