Atatürk'ün özel silahı satıldı

Atatürk için yaptırılan özel tabanca dünyanın en büyük müzayede salonunda satıldı. Mustafa Kemal Atatürk için yaptırılan özel tabanca Londra'daki Christie's de yapılan açık artırmada 20 bin S

28.09.2012 21:24:00 0
Atatürk
Çerkezköy Haber - İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü müzayede salonu Christie's'de düzenlenen 'Antik Silahlar Müzayedesi'nde, dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear'ın tarafından Mustafa Kemal Atatürk için özel olarak yaptırılan tabanca satışa çıkarıldı.
 

20 BİN STERLİNE SATIN ALDI

15 bin Sterlin'den başlayan açık artırmada, üzerinde altın harflerle 'General Mustafa Kemal' yazan 'Browning' marka silahı 20 bin Sterlin'e Hollanda'da yaşayan Kırklarelili Bülent Türker satın aldı. Satışı, internet ve telefon üzerinden 60'a yakın alıcı takip etti. Vergi ve diğer masraflarla birlikte tabancanın toplam fiyatı 26 bin Sterlin olacak. İngilizlerin oldukça ilgi gösterdiği silahı satın almak için Hollanda'dan Londra'ya 3 gün önce bu müzayede için geldiğini söyleyen Türker, silahı satın aldıktan sonra yaşadığı sevinci paylaştı.
 

ATATÜRK’ÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM

Tabancayı Türkiye’ye getireceğini söyleyen Türker, bu silaha sahip olmayı çok istediğini ve satın aldığı için de çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu tabancayı satın almak için Hollanda'dan Londra'ya 3 gün önce geldim. Bu tabancayı Türkiye'ye getireceğim. Tabancayı, Türkiye'miz ve şehitlerimiz adına aldım. Bu tabancayı Türkiye'ye getirmekten gurur duyacağım. Türkiye'mize, Atatürk'ümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok” dedi.
 

KRALİYET NİŞANI ALAN TEK TÜRK

Kendini Türkiye ve Atatürk sevdalısı olarak tanımlayan Kırklarelili bankacı, Atatürk resmi bulunan Türk bayrağını açıp objektiflere poz verdi. Hollanda'da Çanakkale müzesi olduğunu söyleyen Türker, bu müzeyi gezici hale getirerek Türkiye'de de açmak ve Atatürk'ün silahını da müzeye eklemek istediğini ifade etti. 30 yıldır Hollanda'da yaşayan Kırklareli Bülent Türker 3 okul yaptırdığı için 2002 yılında Hollanda Kraliçesi tarafından kraliyet nişanı verildiğini ve bu nişanı alan tek Türk olduğunu belirtti.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10