Dereler temizleniyor

Çorlu Deresi’nin İstasyon Mahallesi’ndeki bin 400 metrelik kısmında ıslah ve temizlik çalışmalarının yapıldığını ve böylece bölgede dere taşkınlarının önüne geçildiğini if

Çorlu 28.09.2012 21:25:00 0
Dereler temizleniyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından İstasyon Mahallesi’nde gerçekleştirilen dere ıslahı ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

 

BİN 400 METRE ISLAH EDİLDİ

Çorlu Deresi’nin, İstasyon Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Bahçıvan Köprüsü ile Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi istikametine kadar olan bin 400 metrelik kısmında temizlik ve dere ıslahı çalışmaları yapıldı.  
 

PINARÇA DERESİ DE TEMİZLENECEK

Bölgedeki dere yatağı içinde bulunan ağaçların ve çalıların su akışını engellediğini belirten Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, “Kış aylarında aşırı yağışlardan dolayı derede taşkınlar meydana geliyordu. Bu nedenle olası taşkınların önüne geçebilmek adına deredeki ağaç ve çalıları temizledik. Dere yatağını açtık. Benzer bir çalışmayı önümüzdeki günlerde Bağlık Mahallesi Pınarça Deresi’nde de gerçekleştireceğiz” dedi. 
 

TAMİR ÇALIŞMASI 6 SAAT SÜRDÜ

Su Terfi Merkezi ile Kartal Tepe arasında bulunan 600 milimetrelik Çelik Boru Su Hattı’nda dün sabah saatlerinde patlak meydana geldiğini söyleyen Faruk Şen, “Ekiplerimiz zaman kaybetmeden bölgede tadilat çalışmalarına başladı. 6 saat süren çalışmalar süresince ilçede herhangi bir su kesintisi yaşanmadı” ifadelerini kullandı.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10