Açık bir adaletsizliktir

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ve merkez ilçe yöneticileri ile birlikte Kamu Sen Tekirdağ İl Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Tekirdağ 30.09.2012 19:46:00 0
Açık bir adaletsizliktir

 DÜZELTME YAPILMASINA İHTİYAÇ VAR

AK Partilileri, Kamu Sen’ e bağlı sendikaların başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşılayan Kamu Sen İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Kamu Sen olarak hep diyalogdan yana olduk. Diyalog yoluyla sorunlarımızın çözüleceğine inanıyoruz. Bugün için kamu çalışanlarının geçim zorluğu, ayrımcılık gibi birçok sorunu mevcuttur. Yeni çıkarılan toplu sözleşme yasasının da kamu çalışanlarının derdine derman olamadığını yakın bir zamanda gördük. Bu nedenle hükümet ile birlikte yakın zamanda bir araya gelip ekonomik konularda bir düzeltme yapılmasına ihtiyaç var. Ayrıca hükümetin durumunu istismar eden bu istismarla kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaparak yol almaya çalışan bir sendikamız bulunuyor. Bu nedenle bu ayrımın kaldırılması konusunda AKP yöneticilerinin de dikkatli olması gerekiyor” dedi.

 

BÜYÜK BİR AVANTAJ AMA AKSAKLIKLAR GİDERİLMELİ

Tekirdağ ile ilgili de bilgi veren Doğan “Meclis açılır açılmaz yerel yönetim seçimleriyle ilgili kanunun arkasından Büyük Şehir Yasası görüşülmeye başlayacak. Büyük Şehir Yasası'nın bazı bölgelerimiz için sıkıntı yaratacağına inanmakla birlikte ilimiz için büyük bir fırsat olacağı inancındayız. İlimizin kaynakları neredeyse yüzde 100 artacak. Ayrıca toplanan vergilerin yüzde 5’inin doğrudan büyük şehir bütçesine aktarılması avantaj olacak. Fakat burada yaşanan bir çelişkinin de bu yasayla düzeltilmesi gerekiyor. O da Tekirdağ’a aktarılması gereken yüzde 5’lik kaynakların büyük bir kısmı yasal eksiklik yüzünden İstanbul Büyük Şehrine aktarılıyor. Bu açık bir adaletsizliktir. Bu yasa çıkarılırken başta İktidar Partisi milletvekilleri olmak üzere diğer partilerin Tekirdağ Milletvekilleri bir araya gelerek bu haksızlığı gidermek amacıyla yasal girişimlerde bulunmalıdır” dedi.

 

SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkanları da eğitim, sağlık, tarım, büro, diyanet ve diğer iş kollarındaki aksaklıklar ve çalışanların sorunlarını dile getirdi. Ziyarette konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Başta eğitim olmak üzere diğer alanlarda konuşulan konuların takipçisi olacağım. Sizler de Ankara’ya geldiğinizde sizleri ağırlamak beni memnun edecek. Büyükşehirle ilgili fikirlerimiz konusunda da hassasiyet gösterileceğine inanıyorum. İnşallah çıkacak Büyükşehir Yasasıyla sorunlarımız zaman içerisinde tamamen çözülecek” diye konuştu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10