Tekirdağ arıtma tesisine kavuşuyor

Tekirdağ Biyolojik Arıtma Tesisi projesinin hayata geçirilmesi için en önemli adım atıldı.

Tekirdağ 30.09.2012 19:56:00 0
Tekirdağ arıtma tesisine kavuşuyor

 PROTOKOL İMZALANDI

Kredisi Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından sağlanan ‘Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisleri’nin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Tekirdağ Belediyesi, İller Bankası ve JICA arasında alt kredi anlaşması Ankara İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde imzalandı.

 

115 MİLYON TL’LİK DESTEK

İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve JICA Başkanı Saito Akio tarafından imzalanan anlaşma ile Tekirdağ’ın en büyük projesi olan Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yapımı için gerekli olan 115 Milyon TL’lik hazine destekli finansman sağlanmış oldu.

 

KANALİZASYONLAR DENİZE AKMAYACAK

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ’ın yıllardan beri hayalini kurduğu projeyi hayata geçirecek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Projenin hazine desteğinde finansmanını sağladık. En kısa zamanda ihaleye çıkıp yapım aşamasına geçmeyi hedefliyoruz'' dedi. Bu proje ile artık Tekirdağ’ın kanalizasyon ve yağmur suyu giderlerinin tamamlanacağını ve denize akmayacağını söyleyen Dalgıç, “Marmara Denizi ve Tekirdağ için çok önemli olan bu proje sayesinde kavuşacağımız Biyolojik Arıtma Tesisi şimdiden Tekirdağ’a hayırlı olsun. Projenin finans aşamasında bize destek veren İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan ve ekibine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

 

Haber / Cem BÜLBÜL 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10