Tepe Emlak Cami’nin yapımına başlandı

Arsası Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen Tepe Emlak Camii’nin yapımına başlandı. Hafriyat çalışmaları tamamlanan Cami’nin temel atma çalışmaları ve caminin yapımı için hayırs

Çerkezköy 30.09.2012 20:19:00 0
Tepe Emlak Cami’nin yapımına başlandı

 Çerkezköy Haber- Yıllarca Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan küçük bir Mescit’te ibadetlerini yapan Tepe Emlak sakinlerine hizmet verecek olan Tepe Emlak Camii için çalışmalara başlandı.

 

MESCİT YETERSİZ KALDI

Tepe Emlak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin 25 Nisan 2006’da kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Engin Saka, “Derneğimiz ve Çerkezköy Belediyesi’nin koordineli çalışmaları sonucu yaklaşık 4 yıl önce bölgemize küçük bir mescit yapıldı. Yapıldığı yıllarda cemaatimiz bu mescitte rahatça ibadetlerini yapabiliyordu. Fakat, nüfusun hızlı bir şekilde artması nedeniyle mescit yetersi kaldı” dedi.

 

KOLLARI SIVADIK

10 Ekim 2011’de yönetimi Olağanüstü olarak devraldıklarını ifade eden Engin Saka, “5 Temmuz’da yapılan seçimlerde tekrar yönetime seçildik. İlk iş olarak da bölgemize bir camii kazandırmak için kolları sıvadık. Amacımız Tepe Emlak Konutları mevkiine yakışır bir cami yaptırmaktır” şeklinde konuştu.

 

ARSA BELEDİYE TARAFINDAN TAHSİS EDİLDİ

Cami yapımı için Çerkezköy Belediyesi’nin 2 bin 154 metrekare arazi tahsis ettiğini belirten Dernek Başkanı Saka, “Çalışmalara hayırsever vatandaşların destekleri ile başladık. DİYA Mühendislik Cami’nin projesini ücretsiz olarak hazırladı. Arazinin zemin etüdü Kaynarca Mühendislik tarafından ücretsiz olarak yapıldı. 27 Eylül’de başlayan ve Sivrioğlu hafriyat tarafından gerçekleştirilen hafriyat çalışmaları da tamamlandı. Sırada temel atma çalışmaları var” dedi.  

 

HERKES DESTEK ÇIKMALI

Tepe Emlak Camii bin 448 metrekare üzerine inşa edilecek. Camii bodrum, zemin kat ve asma kattan oluşacak. Zengin fakir demeden tüm bölge halkını bu çalışmaya destek vermeye davet eden Engin Saka, caminin en kısa sürede tamamlanarak Tepe sakinlerinin hizmetine girmesini temenni etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10