Tunceli’den acı haber

Ovacık ilçesinde otomobilin esrarengiz bir şekilde devrilmesi sonucu 2 askeri personel ve 1 polis memuru hayatını kaybetti.

Çerkezköy 1.10.2012 11:46:00 0
Tunceli’den acı haber

OTOMOBİL ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

 

Otomobil, Ovacık-Tunceli kara yolunun 5. kilometresinde Güneykonak köyü çıkışında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, askeri personeller Süleyman Savaş ve Ekrem Topal ile polis memuru Ömer Can Utaş yaşamını yitirdi. Cenazeler, Ovacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

KAZA HABERİ KAPAKLI’YA ULAŞTI

 

Kazada hayatını kaybeden askerlerden Ekrem Topal’ın anne babasının Kapaklı’da, eşinin ise Çerkezköy’de ikamet ettiği öğrenildi.

 

AİLE ACI HABERLE YIKILDI

 

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Ekrem Topal'ın Kapaklı Vatan Caddesi’nde ikamet eden ailesine acı haber Çerkezköy Merkez Komutanı Memduh Ceylan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından sağlık ekipleri nezaretinde verildi. Acı haberi duyunca yıkılan anne Fatma Topal ve Baba Aşur Topal sinir krizi geçirirken, acı haberi alınca fenalaşan Topal’ın abisi Erdem Topal Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

DÖRT AYLIK ÇOCUĞU YETİM KALDI

 

Çerkezköy bölgesi hakemi iken 4 ay önce Uzman Çavuş olarak göreve başlayan Ekrem Topal’ın geçtiğimiz yıl Temmuz ayında evlendiği ve Salih Emir adında dört aylık bir çocuğunun olduğu belirtildi.

 

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİLER

 

Acı haberle yıkılan ve haberin ardından, eşinin Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi No:116’da bulunan baba ocağına giden Emel Topal ise yakınları tarafından sakinleştirildi. Olayın ardından Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Mustafa Serat, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, Kapaklı Amasya Gümüşhacıköy Derneği Başkanı Hayati Çakan ve vatandaşlar Topal ailesine başsağlığında bulundu.

 

AMASYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

 

Uzman Çavuş Topal'ın cenazesi Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

 

KAZA ARAŞTIRILIYOR 

 

Ovacık'ta polis ve askerlerin kullanımına güvenlik gerekçesiyle yasak olan Ovacık-Güneykonak köyü yolunun 5'inci kilometresinde önceki sabah saatlerinde vatandaşlar, şarampole yuvarlanmış bir otomobil gördü. Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi ile olay yerinde yapılan incelemede, plakası öğrenilemeyen otomobilde, uzman çavuşlar Süleyman Savaş ve Ekrem Topal ile polis memuru Ömercan Utaş'ın cesetleri bulundu. Ovacık Cumhuriyet savcısının talimatı ile askerler araçta sıkışan 2 uzman çavuş ve polis memurunun cesedini çıkarırken, uzman çavuş Süleyman Savaş'ın kullandığı aracın virajı alamayarak şarampole yuvarlandığı ve olayın ilk belirlemelere göre kaza olduğu belirtildi. Uzman çavuşlar ve polis memurunun cesetleri kesin ölüm nedenlerinin saptanması için Malatya Adlı Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

Görgü tanıkları, kaza yapan araç içinde çok sayıda bira şişesinin bulunduğunu ve kazaya aşırı alkolün neden olabileceğini öne sürdü. Araç içinde yapılan incelemede bulunan çok sayıda bira şişesinin tutanak ile savcılığa teslim edildiği kaydedildi. Uzman çavuşlar ve polis memurunun hayatını kaybettiği karayolunun güvenlik gerekçesiyle asker ve polislerin kullanımına yasaklanan bir yol olduğu, açılan soruşturma kapsamında bu yolun neden kullanılmış olabileceği ihtimalinin de değerlendirileceği belirtildi.

 

Haber / Cem BÜLBÜLFaik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10