Sadece memur kafasıyla başarıya ulaşamazsınız

Edirne'de 45 gün önce göreve başlayan Vali Hasan Duruer, tespit ettiği sorunları kamuoyuyla paylaşmak için Meriç Nehir kıyısındaki Polisevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Bölgede Gündem 1.10.2012 20:26:00 0
Sadece memur kafasıyla başarıya ulaşamazsınız

 BALKANLARIN MERKEZİ

Vali Duruer şehrin görüntüsünü bozan, rahatsız eden konularda ciddi çalışma yapacaklarını belirterek “Edirne Türkiye'nin tarihi, kimliği, tarımsal, kültürel açısından en önemli şehirlerinden biri. Coğrafi konum itibariyle Balkanların merkezi olarak görüyorum. Tarihi eserlerin bahçelerinde çok ciddi bir keşmekeşlik var. Çok ciddi bir karmaşa var. Ağaç her yerde güzeldir. Fakat tarihi eserlerin önüne örten ağaç olmaz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, tarihi eserler önünde bodur ağaçlar dikilir, güzellikleri örtmez. Kamu kurumlarının bahçelerinde ciddi çalışmalar yapacağız. Bakıldığında 'kamu kuruluşlarının bahçesidir' denilsin, 'Edirne'ye yakışıyor' denilsin. Bu konuda bir peyzaj mimarıyla anlaştık. Edirne'ye 15 günde bir gelecek danışmanlık yapacak. Onların görüşleri doğrultusunda hareket edeceğiz. En kısa zamanda tarihi köprülerin aydınlatılmasını sağlayacağız” dedi.

Edirne Valisi Hasan Duruer “Eğer amatörce yaparsanız, sadece memur kafasıyla yaparsanız başarıya ulaşma şansına sahip değilsiniz. Her şeyin profesyonel işi vardır. Herkes vazifesini yapacak. Kendi elimizle şehri tahrip etmişiz. Bunu para harcayarak büyük reklam levhalarıyla, şehre, dükkanlara yakışmayan levhalar, at arabalarıyla tahrip ediyoruz. Avrupa'nın hiçbir yerinde başı boş gezen at ve köpek yoktur. Bununla ilgili ciddi çalışma yapacağız. Edirne'ye bir vizyon çizmek gerekiyordu. Edirne tarih, kültür ve sanat şehri. Aynı zamanda tarım ve turizm şehri. Ciddi bir göç var. Bunu önlemek için sanayide mesafe almak zorundayız” diye konuştu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10