Camiler en kutsal mekanlarımızdır

1-7 Ekim Cami ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla dün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret eden Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, bugüne kadar yaptığı çalışmal

Çerkezköy 1.10.2012 20:26:00 0
Camiler en kutsal mekanlarımızdır

 Çerkezköy Haber- Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Cami ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti.  

 

KATKILARI  TAKTİRE ŞAYANDIR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in her fırsatta ilçe camilerine yardımda bulunduğunu belirten Müftü Bayram Şahin, “Hizmetlerinden dolayı Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile kendisini ziyaret ettik. Kendisinin gerek camilerin hizmetinde gerekse bizlerin camilerdeki hizmetlerinde katkıları taktire şayandır.  Başkanımıza şimdiye kadar camilerimiz için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, bundan sonra da aynı şekilde katkılarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

10 CAMİ BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILDI

Camilerin ülkedeki en önemli ve en kutsal mekanlardan biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, mevcut ilçedeki 18 caminin 10’unun kendi dönemleri süresince yapıldığını ve her birinde Çerkezköy Belediyesi’nin katkısının olduğunu ifade etti.

 

ARSALARI BİZ TAHSİS ETTİK

Birçok caminin arsasının belediye tarafından tahsis edildiğini kaydeden Ali Ertem, “Hemen hemen bütün camilerimizin çevre düzenlemesini belediye olarak biz yaptık. İç donanımlarını da biz gerçekleştirdik” dedi.  

 

YERİNE YENİ BİR CAMİ YAPILACAK

Fevzipaşa Camii’nin yıkılacağını söyleyen Ali Ertem, “Caminin arsası Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait. Fevzipaşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalanacak ve bu çerçevede yerine yeni bir cami yapılmak kaydı ile yıkımı gerçekleştirilecek” diye konuştu.    

 

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Tepe Mevkii’nde de yeni bir cami yapımına başlanıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, geçtiğimiz günlerde Yeşil Cami’de bir cenaze namazına katıldığını belirterek, “Yeşil Cami’deki cenaze namazını yeşilliklerin üzerinde kıldık. Caminin cenaze namazı kılınan kısmının düzenlenmesi için talimat verdim” ifadelerini kullandı. 

 

TALEPLER BİZE MÜFTÜLÜKTEN GELMELİ

Camiler ile ilgili taleplerin kendilerine direkt olarak müftülük makamında gelmesinin hizmetin bir an önce gerçekleşmesi adına daha yararlı olacağını söyleyen Ertem, “Bu sayede konuyu bir an önce meclise sunabilir ve meclis kararı ile hızlı bir şekilde yardım yapabiliriz” dedi ve her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10