Kimse kafasına göre iş yapamayacak

Çerkezköy Belediyesi’nin yıllık performans programının da görüşüldüğü toplantıda konuşan Ertem, 2011 yılında Belediye olarak 111 projeden 76’sını tamamladıklarını ve yüzde 68?

Çerkezköy 1.10.2012 20:26:00 0
Kimse kafasına göre iş yapamayacak

 Çerkezköy Haber- Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 

 

AZAK VE DEMİRTAŞ KATILMADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleşen toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş ile Demokrat Partili Meclis Üyesi Asuman Azak katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde Tam Zamanlı Sözleşmeli personel statüsünde çalıştırılacak olan Şehir ve Bölge Plancısı elemanının ücretinin belirlenmesi konusu görüşüldü.

 

ŞEHİR PLANCISI’NIN ÜCRETİ BELİRLENDİ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü biriminin Şehir ve Bölge Plancısı olarak çalışacak bir elemana ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Ali Ertem, “Bölge Plancısı olarak 657’ye tabi bir çalışanımız yok. Fakat kanun kapsamında tam zamanlı sözleşmeli olarak böyle bir eleman çalıştırma hakkımız var” dedi. Ertem, Şehir Plancısı’nın ücretinin diğer tam zamanlı sözleşmeli personellerde olduğu gibi taban ve tavan ücretin ortalaması alınarak belirleneceğini söyledi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

111 PROJEDEN 76’SI TAMAMLANDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Çerkezköy Belediyesi’nin yıllık performans programı görüşüldü. 2011 yılında Belediye olarak 111 projeden 76’sını tamamladıklarını ve yüzde 68’lik bir gerçekleştirme oranı yakaladıklarını söyleyen Ertem, “2012 yılının ilk 6 ayında ise 111 projeden 78’i tamamlandı. 2012 yılı projelerimizin yüzde 70’i gerçekleştirildi” diye konuştu. Çerkezköy Belediyesi’nin yıllık performans programı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

KİRA SÜRESİ YENİDEN BELİRLENECEK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kartaltepe Piknik Alanı’nın kiralama süresinin uzatılmasına ilişkin talebi görüşüldü. 2009’da 3 yıllığına kiralanan ve bu yıl kira süresi dolan Kartaltepe Piknik Alanı’nın kira süresinin 10 yıl olarak belirlenmesi öngörüldü. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe komisyonu’na havale edildi. 

 

YENİ GÜZERGAHLAR TESPİT EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğü’nün Çevre ilçe ve illerden gelerek Çerkezköy sınırlarından geçiş yapacak araçların güzergahlarının yeniden belirlenmesine ilişkin dilekçesi görüşüldü. Meclis tarafından oy birliği ile alınan karara göre “Çorlu yönünden gelen araçlar ‘Güzergah İzin Belgesi’ alarak Mezbaha Kavşağı-Güveniş Caddesi-Namık Kemal Bulvarı’nı takip ederek OSB içi güzergahı kullanacak ve aynı güzergahtan geri dönecek. İstanbul yönünden gelen araçlar ise Tepe Emlak-Cengiz Topel Caddesi-Viyadük Çıkışı-İnönü Caddesi-Mezbaha Kavşağı-Güveniş Caddesi-Namık Kemal Bulvarı ya da 3. Zırhlı Tugay Kavşağı-Yünsa Kavşağı-Kapaklı-İsmet Paşa Kavşağı-Üstgeçit güzergahını kullanacak ve aynı güzergahtan geri dönecek. Saray istikametinden gelen araçlar ise İsmet Paşa Mahallesi-Üstgeçit ya da Yünsa Kavşağı’ndan fabrikalar bölgesine girebilecek.”

 

ESNAFIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK

Diğer belediyelerin Çerkezköy’den gelen servis araçlarına müsaade etmediğini belirten Ali Ertem, “Esnafımızın mağdur edilmemesi için böyle bir karar almak istedik” dedi. ÇERKEZKÖY’ÜN PAYINA 185 BİN TL DÜŞTÜ

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün Kanalizasyon ve Kolektör Hattı Projelendirmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılması konusunun görüşüldüğü gündem maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, proje bedelinin yüzde 50’lik kısmının İller Bankası tarafından karşılandığını belirterek “Kalan yüzde 50’lik kısımdan Çerkezköy Belediyesi’ne düşen pay 185 bin TL olarak hesaplandı. Çalışmalara bir an önce başlanılabilmesi için proje bedellerinin yatırılması, bunun için de İller Bankası’ndan kredi kullanılması gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ İMAR KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 979 ada 9 parselde bulunan Belediye Hissesi’nin diğer malikler Fatma Tezcan, İbrahim Şevkat Tezcan, İlknur Camcı, İsmail Tezcan ve Yusuf Furkan Tezcan’a eşit bir şekilde satılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Sezai Fıçıcıoğlu’nun takas talebi görüşüldü. 804 ada 5 ve 6 parsel ile 805 ada 3, 4, 5, 6, 16 ve 17 parsellerde bulunan toplam 659 metrekarelik alanın, Sezai Fıçıcıoğlu’na ait 804 ada 5 parsel ve 805 ada 3 parselde bulunan toplam 681 metrekarelik alan ile takas edilmesine ilişkin talep de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.  

 

CHP GRUBU İTİRAZ ETTİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde CHP’li meclis üyeleri Cengiz Eker, Faruk Bal, R. Ziya Pekdoğan, Mehmet Yıldırım, Edip Bülent Uğraş, Yüksel Sevil, Halil Demirkıran ve Aktaş Gürel’in itirazlarına ilişkin dilekçe görüşüldü. Temmuz Ayı’nda meclis tarafından alınan karar doğrultusunda Kent Konseyi Binası yapımı ile ilgili imar planı değişikliği ve eklerinin 1 aylığına askıya çıkarıldığını belirten Ali Ertem, “CHP grubu bu düzenlemelere itirazda bulundu” dedi ve konunun İmar Komisyonu’nda görüşülmesini önerdi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

BİR TARAF TİCARET, DİĞER TARAF KONUT FONKSİYONUNDA

İlgili gündem maddesinin komisyona gönderilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Malkoçoğlu Caddesi Pınarça Deresi ile Devlet Hastanesi arasında kalan kısma ait imar planı değişikliği talebi görüşüldü. Söz konusu bölgede bulunan köprünün bir tarafının ticaret fonksiyonunda olduğunu belirten Ali Ertem, “Köprü ile Devlet Hastanesi arasında kalan kısım ise konut fonksiyonunda. Fatih Mahallesi son derece önemli ve gelişen bir bölge. Söz konusu alanda yatırımların yapılabilmesi için gerekli imar plan değişikliklerinin gerçekleşmesi gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

KÖYLER 3 YAŞ SINIRINDAN MUAF TUTULACAK

Çerkezköy Belediyesi Disiplin Amirliği Yönetmeliği’nde gerekli değişikliklerin yapılmasına ilişkin gündem maddesinin oybirliği ile kabul edildiği toplantının son gündem maddesinde ise Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın minibüs yaşlarına ilişkin talepleri görüşüldü. Belediye olarak mavi minibüs hatları için alınan 3 yaş sınırı kararının ilçe trafik birimi tarafından köylerde de uygulanmasının buradaki vatandaşların mağduriyetine yol açtığını söyleyen Ali Ertem, “Büyükşehir yapılanması netleşinceye kadar köylerdeki araçların 3 yaş sınırı uygulamasından muaf tutulması yönünde karar almamız gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

 

DURAKLAR YENİLENECEK

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Çerkezköy’de toplu taşıma ve servis araçlarının güzergahları için yeni durak siparişlerinin verildiğini belirterek “En kısa sürede duraklarımızı yenileyeceğiz. Umarım yeni yapılacak olan durakların kadri bilinir ve zarar görmez” dedi.

 

DUYARLI OLMAK GEREKİYOR

İlçedeki asfaltlama çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini, asfaltlanan yolların çizgilerinin çizildiğini söyleyen Ertem, hafriyat araçlarının yollara zarar verdiğini belirterek, “Bundan böyle şehir içinde hafriyat çalışması yapacak olan araçlar belediyemizden izin alacak. Kimse kafasına göre iş yapamayacak. Herkesin yapılan hizmetlere ve konulan kurallara karşı duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu. Ertem’in konuşmasının ardından toplantı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 4 Ekim Perşembe günü 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10