Şehit Dadaş’ın ismi Karaağaç’ta yaşayacak

Karaağaç Belediyesi Ekim ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında dün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülüp karara ba

Çerkezköy 2.10.2012 10:56:00 0
Şehit Dadaş’ın ismi Karaağaç’ta yaşayacak

Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediyesi Ekim ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

MECLİS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİ

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında meclis toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclise gündem maddelerine eklenmek üzere önergeler sunuldu. AK Partili Meclis Üyesi Aytekin Odunci ve Çetin Özhan’ın verdiği önergeler oy birliği ile gündeme eklendi.


ŞEHİDE SAHİP ÇIKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının ikinci gündem maddesinde geçtiğimiz hafta Tunceli’de düzenlenen hain saldırıda şehit düşen ve Perşembe günü yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından Karaağaç’ta son yolculuğuna uğurlanan Şehit Piyade Er Kadir Dadaş’ın isminin Gazi Osman Paşa Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan parka verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, şehidine sahip çıkan Karaağaç ve Bölge halkı ile Çerkezköy Tugay Komutanlığına, Çerkezköy Belediye Başkanlığına, diğer belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, Belediye Meclis üyelerine, muhtarlara ve cenaze törenine katılan herkese teşekkür etti.

 

PARKA VE TÖREN ALANINA İSMİ VERİLDİ

Mecliste oy birliği ile alınan kararla, Gazi Osman Paşa Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan tören alanına ve parka Karaağaç’ın ilk şehidi Şehit Piyade Er Kadir Dadaş’ın ismi verildi.


İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından imar planı plan notunun iptali görüşüldü. İlgili kararı okuyan Başkan Dr.Özkan Yücel “01.11.2011 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan köy içi imar planı plan notlarına eklenen “Mayıs 2011 tarihinden önce yapılmış yapılar imar yollarına ve komşu parsellere tecavüzlü olmamak koşulu ile ruhsatlandırılabilir, yıkılıp yeniden yapılması durumunda imar planındaki şartlar geçerli olacaktır” şeklindeki plan notunun hukuki anlamda sorunlar doğuracağından plan notunun iptal edilmesi kanaatine varılmıştır” dedi. İlgili gündem maddesi inşaat alanı kazancı olmadan yapılan kayıt yapılar olduğu için imar komisyonuna gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

47 BİN 500 TL KREDİ KULLANILACAK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü’nün 28.09.2012 tarih 157 sayılı Kanalizasyon ve Kolektör hattı projelendirmesi için İller Bankası’ndan kredi kullandırılmasına ilişkin yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yücel “2013 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülen Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Atıksu Arıtma Tesisi’nin proje çalışmaları tamamlanma noktasına geldi. Tesis, Orman ve Su işleri Bakanlığı ve DSİ Edirne 11.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. Ancak bakanlığın bölgede bulunan belediyelerin kanalizasyon şebekesi ve kolektör hatlarının tamamlanması gerekliliği belirtilen yazıları çerçevesinde öncelikli olarak kanalizasyon şebekesi kolektör hatları projesinin tamamlanması gerekiyor. Bu noktada İller Bankası’ndan Çerkezköy Belediyeler Birliği (Çerkezköy-Kapaklı-Karaağaç ve Veliköy) Grup Kanalizasyon Projesi işinde kullanılmak üzere kredi kullanılarak bu projenin tamamlanması planlanmıştır. Çerkezköy Belediyeler Birliği Grup kanalizasyon projesi işinde kullanılmak üzere ve maliyetin yüzde 50’lik kısmı İller Bankası Anonim Şirketi yıllık kardan ayrılan ödeneğin kullandırılmasına ilişkin yönetmelik çerçevesinde aktarılacak ödenekten karşılanmak üzere 47 bin 500 TL kredi kullanılacak” dedi.

 

ÇETİN ÖZHAN RED OYU VERDİ

İlgili gündem maddesi AK Partili Belediye Meclis üyesi Çetin Özhan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ENCÜMENE GÖNDERİLDİ

Bir sonraki gündem maddesinde 728 ada 19 parselde bulunan 11/230 hisse nispetindeki 11 metrekarelik alanın, 728 ada 24 parselde bulunan 49/198 nispetindeki 49 metrekarelik alanın ve 727 ada 1 parselde bulunan 80/229 hisse nispetindeki belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile encümene havale edildi.

 

ÖNERGELER PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündeminde belediyeye ait Aile Çay bahçesi, futbol sahası ve 1 nolu dükkanın kiralanmasının tekrar incelenmesi görüşüldü. Belediyeye ait yerlerin kiralanması incelenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. Toplantı öncesi gündem maddeleri arasına eklenen önergeler de görüşüldü. Ak Partili Meclis Üyeleri Çetin Özhan ve Aytekin Odunci tarafından verilen önergede beldede aileleri zor durumda olan öğrencilerin liseye gidiş geliş ücretlerinin belediyece karşılanması ve Karaağaç Veysel Karani Camisi’nin kaba ve ince sıvaları, minaresinin yapılması ve iç pencerelerinin takılması içen gerekli ödeneğin Belediye tarafından karşılanmasına ilişkin talep de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Karaağaç Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu sona erdi. İkinci oturum ise Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10