İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Başkanlığı’nda önceki gün Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde yapıldı.

Bölgede Gündem 2.10.2012 22:19:00 0
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

 ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Kamu Kurumlarında Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çalıştırılmak üzere toplam 200 kişinin 8 ay süreyle istihdam edilmesi ve il genelinde çeşitli mesleki kursların açılması konularının görüşüldüğü toplantıda konuşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, il istihdam ve mesleki eğitim kurulunda il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim kriterlerinin oluşturulması, istihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliği önleyici tedbirlerin alınması ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını belirtti.

 

İSTİHDAMA KATILMALARI KOLAYLAŞACAK

İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy da il genelinde yürütülen faaliyetler çerçevesinde gerçekleştirilen istihdam garantili işgücü yetiştirme kurslarının, özel sektör işyerlerinin karşılamakta güçlük çektiği işgücü ihtiyaçlarını giderdiğini, işverenlere de sigorta primleri açısından teşvikler sağladığını ifade ederek, aynı zamanda mesleksiz iş arayanların ise bu sayede hem geçerli bir meslek sahibi olmalarını hem de istihdama katılımlarını kolaylaştırdığını söyledi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Vali Mustafa Yaman başkanlığında yapılan toplantıya, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Erol Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Gültekin Hadi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, TİSK Temsilcisi Bora Alptekin, HAK-İŞ Temsilcisi Muhammet Küçük ve Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi Temsilcisi Arif Uzunoğlu katıldı.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10