“Hepimizin ortak değeri”

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Çerkezköy 2.10.2012 22:19:00 0
“Hepimizin ortak değeri”

 HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ

Cami ve din görevlilerinin haftasını kutlayan Belindir, “Camilerimiz insanları bir arada yaşatan ve her türlü ayrımcılığa karşı gelerek insanlığı tek çatı altında huzura ortak eden kutsal mabetlerdir. Kardeşlik ağları ile örülen, yardımlaşmanın manevi hazzı ile gökyüzüne yükselen camilerimiz hepimizin ortak değeridir. Camilerimizi yaşatmak, camilerimizi korumak cemin ortak görevidir” dedi.

 

HER İHTİYACA CEVAP VERİYORUZ

Veliköy Belediyesi olarak belde sınırları içerisinde bulunan her iki camiden gelen hemen her türlü ihtiyaca cevap verdiklerini ifade eden Belindir, “Merkez Camimizin avlusunu, yapımına başladığımız Hürriyet Meydanı projemiz kapsamına dahil ederek projemizi genişlettik. Böylelikle Veliköy’e yakışır bir meydan oluşturmakla birlikte, yapılacak olan tadilat ve peyzaj çalışmaları eşliğinde Merkez Camimizin modern bir görüntüye kavuşmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

ÜÇÜNCÜ CAMİ İNŞA EDİLECEK

Sanayi Mahallesi’nde yeni yükselecek olan toplu konut projesinin bitişiğinde, belediye tarafından arsa tahsisi yapılan üçüncü caminin inşa edileceğini belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bu kutsal mabetlerin yapımında ve yaşamasında emeği geçen geçmişten günümüze ve yenisinin eklenerek gökyüzünde yerini almasına vesile olan herkese, hayırseverlere, din görevlilerimize, imam hatiplerimize, müftülerimize, cami yaptırma ve yaşatma dernek başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10