Gitmeden elimizdeki işleri bitirmek istiyoruz

Veliköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı.

Çerkezköy 2.10.2012 22:20:00 0
Gitmeden elimizdeki işleri bitirmek istiyoruz

 2 ÖNERGEDEN 1’İ GÜNDEME ALINDI

Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapılan toplantıda saygı duruşunda bulunulmasının ardından meclis üyeleri tarafından sunulan 2 önergenin gündem maddelerine eklenmesi oylandı. Yapılan oylama sonucu meclis üyeleri Hatem Özdemir, Sedet Göral ve Adem Yıldırım tarafından meclise sunulan önergenin gündem maddelerine eklenmesi oy çokluğu ile reddedilirken, Şahin Büyükkaban, Ahmet Çetin, Ramazan Çetinkaya, Gökhan Gök ve Kani Var tarafından sunulan önerge ise oybirliği ile gündem maddelerine eklendi.

 

2013 SONUNDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Toplantıda bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nün Kanalizasyon ve Kolektör Hatlarının projelendirilmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılmasına ilişkin yazısı görüşüldü. Atık Su ve Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin 2013 sonuna kadar yapılmasının planlandığını belirten Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Öncesinde kanalizasyon ve kolektör hatlarının yapılması gerekiyor” dedi.

 

VELİKÖY’ÜN PAYINA 20 BİN TL DÜŞTÜ

Kanalizasyon ve Kolektör Hatlarının Projelendirme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Belindir, “Maliyetin yüzde 50’lik kısmı İller Bankası tarafından karşılanacak. Kalan kısım ise 5 belediyelerden nüfusları oranında alınacak. Bu bağlamda belediyemizin meclis kararı ile İller Bankası’ndan 20 TL kredi kullanması gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi MHP’li meclis üyesi Adem Yıldırım’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ÜST GEÇİDE ŞEHİT POLİSİN ADI VERİLDİ

Tem-Velimeşe-Çerkezköy bağlantı yolunda bulunan yaya üstgeçidine isim verilmesi ile ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Belindir, üstgeçide, 19 Mayıs 2008’de üstgeçidin bulunduğu mevkide şehit olan polisin adının verilmesini önerdi. Belindir’in önerisi ile Tem-Velimeşe-Çerkezköy bağlantı yolunda yapılan üstgeçide ‘Şehit Polis Sebahattin Ergin’ adının verilmesi meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

İSİMLERİ KOMİSYON BELİRLEYECEK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Belde içinde bulunan meydan, park ve çay bahçelerine isim verilmesi konusu görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Beylikçayır bölgesinde kapanan cadde ve sokak isimlerinin kaldırılarak yeni oluşan cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

HODRİ MEYDAN

Toplantının son gündem maddesinde ise Şahin Büyükkaban, Ahmet Çetin, Ramazan Çetinkaya, Gökhan Gök ve Kani Var tarafından meclise sunulan önerge görüşüldü. Önergede 2009-2013 Mali İdareler Seçim Dönemi’nde belediye meclisine seçilen meclis üyelerinin Veliköy Belediyespor imkanlarından yararlanıp yararlanmadıkları, varsa yararlanılan maddi tutarın bilgisinin belediye meclisine sunulması talep edildi. Konuyla ilgili konuşan MHP’li meclis üyesi Sedet Göral, “Ben ve Mustafa Çetin Veliköy Belediyespor yönetimindeyiz. Ben konunun araştırılmasından rahatsızlık duymam. Eğer en ufak bir usulsüzlük yapılmışsa her türlü yaptırıma hazırım. Hodri meydan” dedi. Konuyla ilgili Veliköy Belediyespor Kulübü’ne bir yazı gönderilmesi ve konunun araştırılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

 

ÜNİVERSİTE YAPILMASINI İSTEMİYORLAR

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Başkan Hanifi Belindir, “Beldemize bir üniversite kazandırmak üzereyiz. Bir önceki toplantımızda çalışmalar için ek ödenek çıkarılması konusuna meclis üyelerimiz Sedet Güral, Hatem Özdemir ve Adem Yıldırım red oyu vermişti. 3 meclis üyemiz bu şekilde davranarak beldede üniversite yapılmasına karşı olduklarını göstermişlerdir. Meclis üyesi arkadaşlarımızın bu tutumu bizleri oldukça üzmüştür” dedi.   

 

KOLEJ GİBİ BİR OKUL YAPTIK

16 derslikli Veliköy İlköğretim Okulu’nun geçici kabulünün yapıldığı müjdesini veren Belindir, “Şuanda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okulumuza müdür atamasının yapılmasını bekliyoruz. Okulumuzun ilkokul mu yoksa ortaokul olarak mı eğitim vereceği de henüz belirlenmiş değil. İnşallah okulumuz en kısa sürede beldemizin hizmetine girecek. Gecikmenin nedeni belediyemizden kaynaklanmıyor. Bürokrasiyi bir türlü aşamadık. Geçtiğimiz hafta konu netleşti. Beldemize kolej gibi bir okul kazandırdık” ifadelerini kullandı. 

 

TOPLU AÇILIŞ YAPACAĞIZ

Önümüzdeki günlerde toplu açılış yapmayı planladıklarını söyleyen Başkan Hanifi Belindir, “İlköğretim Okulumuzun açılışını, Üstgeçidimizin açılışını, Meydan projemizin temel atma törenini, sanayi yolu çalışmalarının startını ve konutlarımızın açılışını düzenleyeceğimiz Toplu Açılış Töreni ile yapmayı planlıyoruz. Bakanlarımızla, milletvekillerimizle ve valimizle görüşüp uygun bir zaman belirleyeceğiz” dedi.

 

1 TL HARCAMADAN 5 KİLOMETRE YOL YAPTIRACAĞIZ

Sanayi yolu projesinin önemine de dikkat çeken Belindir, “Belediyemizin bütçesinden 1 TL dahi çıkmadan 5 kilometre yolu yaptıracağız. Projenin maliyeti neredeyse belediyemizin 1 yıllık bütçesi kadar. Bunun yanında Vatan Caddesi’nin yollarını da beldeler kapanmadan tamamlamak, gitmeden önce elimizdeki tüm işleri bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10